Vaststelling bestemmingsplan ‘De Krijgsman’

Logo Gooise Meren

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op 12 oktober 2016 het bestemmingsplan De Krijgsman (id: NL.IMRO.1942.BP2701KRIJGSMA2014-0302) gewijzigd heeft vastgesteld ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan dat van 2 juli tot en met 12 augustus 2015 ter inzage heeft gelegen.

Inhoud van het bestemmingsplan

Het bestemmingsplan ziet toe op de transformatie van een voormalig kruitfabrieksterrein, agrarische gronden en sportlocatie in een nieuw woon- en werkgebied. Het beoogde programma dat met het bestemmingsplan wordt mogelijk gemaakt, betreft maximaal 1.300 nieuwe woningen, 25.000 m2 bvo nieuwe commerciële en/of niet commerciële functies en bijbehorende voorzieningen. Voorts maken enkele bestaande woningen in het plangebied en circa 3.380 m2 bvo bestaande bebouwing onderdeel uit van het bestemmingsplan.

Voor dit project is een MER opgesteld, waarin de milieueffecten van de voorgenomen activiteiten in beeld zijn gebracht.

Raadplegen van de stukken

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt vanaf donderdag 20 oktober 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage in het gemeentehuis (Brinklaan 35) te Bussum tijdens de reguliere openingstijden. Tevens zijn de stukken in te zien in de bibliotheek (Kazernestraat 10) te Muiden, tijdens de reguliere openingstijden.

Het bestemmingsplan De Krijgsman is digitaal in te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl (id:NL.IMRO. 1942.BP2701KRIJGSMA2014-0302). Ook is het te raadplegen via de website van de gemeente op www.bestuur.gooisemeren.nl onder ‘Plannen en projecten’ - > ‘De Krijgsman’.

De gemeenteraad van Muiden heeft op 19 november 2015 eerder een bestemmingsplan ‘De Krijgsman’ vastgesteld, dat op 13 juli als gevolg van een uitspraak van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is vernietigd, waardoor het vaststellingsbesluit ongedaan is gemaakt. Om inzicht te geven in de gemaakte aanpassingen ten opzichte van het vernietigde bestemmingsplan is op de gemeentelijke website tevens een versie beschikbaar waarin de aangepaste teksten een blauwe tekstkleur hebben.

Beroep

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan heeft ingebracht, of een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij of zij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn of haar zienswijze naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Raad van State. Belanghebbenden kunnen ook beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan. Het beroepschrift dient u te richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het is ook mogelijk om digitaal beroep in te stellen via het digitaal loket van deze instantie. Kijk op https://digitaalloket.raadvanstate.nl/ voor meer informatie. Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens een verzoek doen voor een voorlopige voorziening. Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen deze beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State worden ingediend. In dit geval treedt het besluit niet in werking, voordat op dat verzoek is beslist.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat een belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

 

Gemeente Gooise Meren, 19 oktober 2016

Naar boven