Verkeersbesluit gemeente Kampen voor wijzigen voetpad in fietspad achter Oosterholtseweg 18b in IJsselmuiden

Logo Kampen

BURGEMEESTER EN WETHOUDERS VAN DE GEMEENTE KAMPEN

 

Kenmerk: 8152-2016

 

Bevoegdheid

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 zijn wij bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente Kampen.

 

Aanleiding

Het voetpad dat achter het pand Oosterholtseweg 18b in IJsselmuiden langs loopt is nu aan één zijde voorzien van een bord C1 (gesloten in beide richtingen voor voertuigen enz.), waardoor er nu een onduidelijke en ongewenste situatie is. Omdat dit pad in de verkeersstructuur bedoeld is als fietspad is het de bedoeling om dit voetpad aan te wijzen als fietspad, waardoor de situatie eenduidig wordt.

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

 

Motivering

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

het verzekeren van de veiligheid op de weg;

het beschermen van weggebruikers en passagiers;

het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van verkeer;.

Het is dan ook gewenst om het voetpad achter het pand Oosterholtseweg 18b aan te wijzen als fietspad.

Conform artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is er overleg geweest met de korpschef van politie van de eenheid Oost Nederland, district IJsselland.

De bekendmaking van de terinzagelegging van het ontwerpbesluit heeft op 31 augustus 2016 plaatsgevonden in Kampen.nl.

 

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om

Het bestaande voetpad dat achter Oosterholtseweg 18b langs loopt aan te wijzen als fietspad en aan beide zijden te voorzien van een bord overeenkomstig model G11(verplicht fietspad) van bijlage 1 van het RVV1990;

Eén en ander overeenkomstig de bij dit besluit behorende situatietekening G-04-333932.

 

Kampen, 16 augustus 2016

Burgemeester Secretaris

drs. mr. B. Koelewijn J.F. Goedgebure

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: college van burgemeester en wethouders, Postbus 5009, 8260 GA Kampen. Het is ook mogelijk om een bezwaarschrift in te dienen via het bezwaarformulier op de website van de gemeente: www.kampen.nl/bezwaar.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

a. naam en adres van de indiener;

b. de dagtekening;

c. een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

d. de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven