Kennisgeving voornemen MER en ter inzage NRD

Logo Gennep

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Gennep maakt, als coördinerend bevoegd gezag, bekend dat Teunesen Zand en Grint B.V. en AVG Bedrijven bij de gemeente en de Provincie Limburg een voornemen MER (milieueffectrapportage) hebben ingediend. Het MER zal worden opgesteld ten behoeve van besluitvorming in het kader van de ruimtelijke ordening, waarvoor de gemeente Gennep het bevoegde gezag is, en ten behoeve van besluitvorming in het kader van de Ontgrondingenwet, waarvoor de Provincie Limburg het bevoegde gezag is.

Om de inhoud van het MER te kunnen bepalen is er een Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) opgesteld. Met de NRD verschaffen de initiatiefnemers globale informatie over de achtergronden, aard, omvang en de te verwachten effecten van de voorgenomen ontwikkelingen in het plangebied "Uitbreiding Haven Heijen".

Voornemen MER

Voor: Uitbreiding Haven Heijen

Locatie: gemeente Gennep, haven ten noorden van de kern Heijen

Coördinerend bevoegd gezag: gemeente Gennep

Bevoegd gezag voor de bestemmingsplanwijziging: gemeente Gennep

Datum ontvangen gemeente Gennep: 08 augustus 2016

Bevoegd gezag voor de ontgrondingenvergunning: Provincie Limburg

Datum ontvangen Provincie Limburg: 27 september 2016

In het milieueffectrapport (MER) worden de milieugevolgen van het voornemen beschreven. Ook zal een passende beoordeling worden gemaakt.

Project

Initiatiefplan Uitbreiding Haven Heijen heeft betrekking op de uitbreiding van de haven in Heijen voor bedrijfsactiviteiten met daarnaast de ontwikkeling van watergebonden natuurontwikkeling en verbetering van de hoogwaterbescherming.

Besluitvorming

De resultaten van de milieueffectrapportage worden door de gemeente Gennep als bevoegd gezag voor het bestemmingsplan benut bij besluitvorming over een nog op te stellen bestemmingsplan. De resultaten van de milieueffectrapportage worden door Gedeputeerde Staten van Limburg als bevoegd gezag voor de ontgrondingsvergunning benut bij de vergunningverlening overeenkomstig de Ontgrondingenwet.

Inzage

De Notitie Reikwijdte en Detailniveau (NRD) met informatie over het project ligt ter inzage van donderdag 20 oktober 2016 t/m woensdag 30 november 2016:

  • 1.

    in het gemeentehuis van de gemeente Gennep, op de gebruikelijke plaats en tijden, en tevens op de website www.gennep.nl;

  • 2.

    in de bibliotheek van het Gouvernement, Limburglaan 10, Maastricht, elke werkdag van

8.30-12.00 uur en van 13.00-16.30 uur.

 

Informatieavond

Op donderdag 10 november 2016 om 19.30 uur zal in gemeenschapshuis D’n Toomp in Heijen (Lijsterbesstraat 10) een informatieavond gehouden worden over de NRD, de inhoud van het MER, en de daaraan verbonden procedure. De informatieavond begint om 19.30 uur met een presentatie en daarna kunt u vragen stellen en een toelichting krijgen op de Notitie Reikwijdte en Detailniveau, alsmede de wijze waarop u uw mening hierover kenbaar kunt maken.

 

Rechtsbescherming

Iedereen kan over het voornemen MER en de Notitie Reikwijdte en Detailniveau van 20 oktober 2016 t/m 30 november 2016 schriftelijk of mondeling zienswijzen indienen.

De Commissie MER en de wettelijke voorgeschreven bestuursorganen zullen daarnaast over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau worden geraadpleegd. Mede op basis van de ingekomen zienswijzen en de opmerkingen van de Commissie MER en de wettelijk voorgeschreven bestuursorganen, geven de gemeente Gennep en de Provincie Limburg een advies af over de Notitie Reikwijdte en Detailniveau. Deze adviezen zullen onder meer betrekking hebben op de te beschrijven alternatieven en effecten in het MER. Er zal in de adviezen onder andere worden aangegeven aan welke onderwerpen in het MER bijzonder aandacht moet worden besteed, hoe de beschrijving moet worden gestructureerd en welke mate van detaillering nodig is.

Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar: gemeente Gennep ter attentie van Afdeling Leefomgeving, Postbus 9003, 6590 HD Gennep.

Als u een mondelinge zienswijze naar voren wilt brengen, verzoeken wij u tijdens de inzagetermijn contact op te nemen met de gemeente Gennep, tel. 0485-494141.

Naar boven