Ontwerpbestemmingsplan Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet, Serooskerke en Scharendijke

Logo Schouwen-Duiveland

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet, Serooskerke en Scharendijke’ met identificatienummer NL.IMRO.1676.00145BpaKNESS-ON01 van 24 oktober 2016 tot en met 5 december 2016 voor iedereen ter inzage ligt. U kunt het digitale ontwerpbestemmingsplan raadplegen via www.schouwen-duiveland.nl. Ook ligt het in deze periode in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het ontwerpbestemmingsplan daar ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Met voorliggend bestemmingsplan worden de bestemmingsplannen voor de bebouwde kommen van Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet, Serooskerke en Scharendijke inclusief het bedrijventerrein ‘De Lelie’ herzien. Het huidige bestemmingsplan, Bebouwde kommen Kerkwerve, Noordwelle, Ellemeet en Serooskerke (2007), is toe aan actualisatie. Iedere tien jaar actualiseren we namelijk onze bestemmingsplannen. Dit zijn we ook volgens de wet verplicht. Om aan deze verplichting te blijven voldoen is het nodig om voor deze bebouwde kommen een nieuw bestemmingsplan op te stellen. Daarnaast zijn het bestemmingsplan Bebouwde kom Scharendijke (2010) en het bestemmingsplan voor bedrijventerrein 'De Lelie' (2009) toegevoegd aan het plangebied.

De actualisatie houdt in dat in het nieuwe plan:

  • de geldende regeling is aangepast aan de huidige maatschappelijke normen over wat er in een bestemmingsplan vastgelegd dient te worden;

  • gewijzigd vastgesteld provinciaal en gemeentelijk beleid is verwerkt;

  • de in de afgelopen 10 jaar verleende vrijstellingen, ontheffingen en afwijkingen zijn verwerkt;

  • nieuwe ontwikkelingen binnen het plangebied, mits volledig ruimtelijk afgewogen en bestuurlijk positief op besloten, meegenomen kunnen worden. Van dergelijke ontwikkelingen is vooralsnog geen sprake.

Van 24 oktober 2016 tot en met 5 december 2016 kan iedereen een zienswijze geven op het ontwerpbestemmingsplan. Dit kan schriftelijk per post of mondeling. Per email is niet mogelijk. Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar de gemeenteraad van Schouwen-Duiveland, Postbus 5555, 4300 JA te Zierikzee. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u telefonisch een afspraak maken met Brechje van Gils op (0111) 452 255.

De gemeenteraad zal met inachtneming van de ingediende zienswijzen uiterlijk op 23 februari 2017 een besluit nemen over de vaststelling van het bestemmingsplan. Na vaststelling volgt opnieuw een ter inzage legging.

Zierikzee, 21 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland

Naar boven