Verkeersbesluit Gemeente De Ronde Venen

Logo De Ronde Venen

2016-10b

Het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen

In de raadsvergadering van 24 maart 2016 is de motie aangenomen om 'Op korte termijn een of meerdere veilige oversteekplaatsen in te richten op de plekken rond winkelcentrum Zuiderwaard'. Met onderhavig verkeersbesluit wordt de aanleg van een voetgangeroversteekplaats op het kruispunt Plevierenlaan / Pijlstaartlaan formeel bekrachtigd.

 

Bevoegdheid:

Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet 1994 is het dagelijks bestuur van de gemeente De Ronde Venen bevoegd dit verkeersbesluit te nemen. Het betreft namelijk verkeer op wegen onder beheer van de gemeente De Rond Venen.

 

Overwegingen ten aanzien van het besluit

Keuze maken uit volgende vereisten:

Krachtens artikel 15 lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994 dient er een verkeersbesluit te worden genomen voor de plaatsing van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer opgenomen verkeerstekens, evenals voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verboegelen leiden tot een beperking of uitbreiding van het aantal categorieën weggebruikers dat van een weg of weggedeelte gebruik kan maken.

 

 

Met het verkeersbesluit wordt beoogd:

 

  • -

    het verzekeren van de veiligheid op de weg;

  • -

    het beschermen van weggebruikers en passagiers.

  •  

Het is dan ook gewenst om een voetgangersoversteekplaats (VOP) aan te brengen op het kruispunt Pijlstaartlaan / Plevierenlaan, tegenover Snackbar Vinkeveen, door het aanbrengen van witte zebrastrepen en de borden “voetgangersoversteekplaats” L2 (RVV 1990).

 

Op grond van artikel 23 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is het openbaar lichaam dat het beheer heeft over de weg / de eigenaar van de weg gehoord.

Er is overleg geweest met de regionale politiecoördinator Woerden, onderdeel van politie Utrecht, district Rijn en Venen.

De bekendmaking van de terinzagelegging van het ontwerpbesluit heeft op 14 oktober 2016 plaatsgevonden in Mijdrecht.

 

BESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen is de gemeente tot het besluit gekomen om een voetgangersoversteekplaats (VOP) in te stellen op het kruispunt Pijlstaartlaan / Plevierenlaan, tegenover Snackbar Vinkeveen, door het aanbrengen van witte zebrastrepen en de borden “voetgangersoversteekplaats” L2 (RVV 1990).

 

 

 

 

Mijdrecht Datum 14 oktober 2016

Het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen

Namens deze,

H.P. ten Kortenaar

Medewerker Verkeer

Mededelingen

Bezwaar- of beroepsclausule

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan tegen dit besluit binnen zes weken na dag van bekendmaking bezwaar worden gemaakt. Het bezwaarschrift moet gericht worden aan: het college van burgemeester en wethouders van De Ronde Venen, postbus 250, 3640 AG Mijdrecht.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en het volgende te bevatten:

  • a.

    naam en adres van de indiener;

  • b.

    de dagtekening;

  • c.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht;

  • d.

    de gronden van het bezwaar.

Daarnaast kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank binnen het rechtsgebied waarin de indiener van het bezwaarschrift zijn woonplaats heeft. Voor het verzoek zal griffierecht worden geheven.

Naar boven