Bekendmaking vergunningbesluiten voor Traverse Dieren (‘cluster 3’), Gelderland

Logo Gelderland

Zaaknummer 2008-004398

 

Vastgestelde besluiten

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland maken, mede namens burgemeester en wethouders van de gemeente Rheden, bekend dat de volgende besluiten in verband met de uitvoering van project Traverse Dieren zijn vastgesteld en ter inzage worden gelegd:

 

  • besluit van Burgemeester en Wethouders van Rheden tot verlening van een vergunning (‘aanlegvergunning’) voor het uitvoeren van werkzaamheden aan de Burgemeester de Bruinstraat in Dieren, genoemd in artikel 8.3 onderdeel a t/m l van Inpassingsplan Traverse Dieren en art 6.3 onderdeel a t/m k van het Inpassingsplan Kanaalzone Traverse Dieren;

  • besluit van Burgemeester en Wethouders van Rheden tot verlening van een omgevingsvergunning voor het vellen van houtopstanden (8 bomen) langs de Spankerenseweg in Dieren.

     

De besluiten zijn ongewijzigd vastgesteld ten opzichte van de eerder gepubliceerde ontwerpbesluiten. Op de ontwerpbesluiten zijn geen zienswijzen ingediend.

 

Waar en wanneer kunt u de stukken inzien?

 

De besluiten liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 20 oktober tot en met 30 november 2016 ter inzage:

  • bij de gemeente Rheden, in het Gemeentehuis, Hoofdstraat 3 te De Steeg, tijdens de openingstijden;

  • bij het Gemeentelijk Servicecentrum Dieren, Ericaplein 5A, 6951 CN Dieren, op maandag van 13.00 tot 17.00 uur en op dinsdag tot en met vrijdag van 10.30 tot 17.00.

     

U kunt de stukken ook inzien en downloaden via de website www.gelderland.nl/traversedieren

 

Wie kunnen beroep instellen?

 

Van 21 oktober 2016 tot en met 1 december 2016 kan tegen elk van beide besluiten uit dit cluster beroep worden ingesteld door:

 

  • belanghebbenden die eerder tijdig een zienswijze hebben kenbaar gemaakt op het ontwerp-besluit;

  • belanghebbenden die aan kunnen tonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest om een zienswijze op het ontwerpbesluit in te dienen.Overige belanghebbenden, die geen zienswijzen hebben ingediend, kunnen beroep aantekenen tegen alle wijzigingen in het definitieve besluit ten opzichte van het ontwerpbesluit. Van dergelijke wijzigingen is in dit geval geen sprake.

     

Het beroepschrift dient te worden gericht aan: Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

 

De besluiten treden in werking na afloop van de hiervoor genoemde termijn voor het indienen van beroep, met uitzondering van het besluit tot verlenen van een aanlegvergunning voor werkzaamheden aan de Burgemeester de Bruinstraat. Van dit besluit hebben burgemeester en wethouders van Rheden met toepassing van artikel 6.2 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht bepaald dat het terstond na bekendmaking in werking treedt.

 

Binnen de termijn voor het instellen van beroep kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak. In dat geval wordt de werking van het desbetreffende besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist. Voor het behandelen van het beroepschrift en voor het behandelen van een verzoek om een voorlopige voorziening wordt griffierecht geheven. Over de hoogte en de wijze van betaling van het griffierecht kunt u informatie verkrijgen bij de Raad van State, telefoonnummer (070) 426 44 26.

 

Gevolgen Crisis- en herstelwet

 

Op de besluiten is afdeling 2 (Procedures) van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet van toepas-sing. Voor het indienen van een beroepschrift betekent dit dat:

  • de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen;

  • de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld en

  • het beroep niet-ontvankelijk wordt verklaard, indien binnen de beroepstermijn geen gronden zijn ingediend.De wettelijke hoofdregel is dat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State uitspraak doet binnen twaalf maanden na afloop van de beroepstermijn. De beslistermijn wordt in dit geval door de Crisis- en herstelwet ingekort tot 6 maanden.

     

Achtergrond

 

Op 26 juni 2013 hebben Provinciale Staten van Gelderland het Inpassingsplan Traverse Dieren vastgesteld. Naar aanleiding van de uitspraak op de daartegen ingestelde beroepen hebben Provinciale Staten van Gelderland op 12 november 2014 het Inpassingsplan Kanaalzone Traverse Dieren vastgesteld. In deze inmiddels onherroepelijke plannen wordt de reconstructie van de N348/N786 tussen Ellecom en Spankeren tot ‘Traverse Dieren’ ruimtelijk mogelijk gemaakt. De reconstructie voorziet onder meer in aanpassing van het wegtracé en gedeeltelijke bundeling met de spoorlijn Arnhem-Zutphen, een deels verdiepte ligging met overkluizing, verbreding van de weg en de aanpassing van spoorwegkruisingen en kruispunten. Het project is sinds januari 2016 in uitvoering.

 

Voor de realisatie van Traverse Dieren zijn vergunningen en andere toestemmingen nodig van verschillende bestuursorganen. Gedeputeerde Staten treden op als coördinerende instantie; de inhoudelijke bevoegdheid berust bij de verschillende bestuursorganen. Deze bekendmaking heeft betrekking op een derde cluster van twee besluiten, te weten een kapvergunning en een aanlegvergunning, eveneens voor het kappen van bomen.

 

Verdere procedure en informatie

 

Voor verdere informatie over de procedure kunt u terecht bij de vergunningcoördinator van de provincie Gelderland, Frank Montanus, via telefoonnummer 026 – 3598491 (projectsecretaris Jan van de Wouw).

 

Arnhem, 19 oktober 2016

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven