Verkeersbesluit gehandicaptenparkeerplaats Deken Baekersstraat 19.

Logo Schijndel

Reg.nr.: 16.046030

 

Burgemeester en wethouders;

overwegende dat:

Een medisch onderzoek heeft aangetoond dat de fysieke toestand van de bewoner van het pand Deken Baekersstraat 19 het noodzakelijk maakt dat het voertuig van de betrokkene op korte afstand van de woning kan worden geplaatst;

De woning van betrokkene onderdeel is van het appartementencomplex dat eigendom is van Bouwvereniging Huis en Erf;

Er op het bijbehorende parkeerterrein, eveneens eigendom van Bouwvereniging Huis en Erf, voldoende opstelruimte beschikbaar is voor het voertuig van betrokkene;

Betrokkene in het bezit is van een geldige gehandicaptenparkeerkaart;

Betrokkene niet beschikt over eigen parkeermogelijkheden voor een voertuig;

De parkeerdruk zodanig hoog is dat niet altijd op korte afstand van de woning opstelruimte voor het voertuig beschikbaar is;

In overeenstemming met artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) overleg heeft plaatsgevonden met de korpschef van het regionaal politiekorps.

b e s l u i t e n :

door het plaatsen van een verkeersbord model E06 van bijlage I van het RVV 1990 en het aanbrengen van markeringen, parkeerruimte te reserveren voor het parkeren van een voertuig, dat wordt gebruikt voor het vervoer van een gehandicapte en door het aanbrengen van een kenteken het gebruik van deze gehandicaptenparkeerplaats te reserveren voor de gehandicapte bewoner van het pand Deken Baekersstraat 19.

Geldigheid verkeersmaatregel

Dit verkeersbesluit betekent een beperking op het gebruik van parkeerruimte. Daarom is het een besluit als beschreven in artikel 15, lid 1 van de Wegenverkeerswet 1994. Besluiten van deze aard treden in werking zes weken na bekendmaking. Omdat de parkeerplaats per direct noodzakelijk is, wordt hiervan afgeweken. De aanvrager kan na toewijzing en plaatsing van het verkeersbord met kenteken direct gebruik maken van de parkeerplaats.

Bezwaar

Als u het niet eens bent met dit besluit, kunt u binnen zes weken na de datum van bekendmaking een bezwaarschrift indienen. Dit richt u aan burgemeester en wethouders van Schijndel, Postbus 5, 5480 AA Schijndel.

Hierin vermeldt u in ieder geval:

  • 1.

    uw naam;

  • 2.

    uw adres;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit;

  • 4.

    de motivering van uw bezwaar;

  • 5.

    de datum;

  • 6.

    uw handtekening.

In spoedeisende gevallen kunt u gelijktijdig de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Het verzoek richt u aan de voorzieningenrechter van de rechtbank Oost-Brabant, Postbus 90125, 5200 MA ’s-Hertogenbosch. Hiervoor brengt de rechtbank u kosten in rekening.

U kunt ook digitaal een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Schijndel, 11 oktober 2016.

Namens burgemeester en wethouders,

Het hoofd van de afdeling Weg- en Waterbouw,

ing. J. Jans

Naar boven