BekendmakingProvinciaal ontwerp-inpassingsplan voor Arnhemseweg en de Hengelder in Zevenaar

Logo Gelderland

Achtergrond Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 11 oktober 2016 het ontwerp-inpassingsplan Arnhemseweg en Hengelder in Zevenaar vastgesteld. Met dit ontwerp-inpassingsplan geeft de provincie invulling aan een bestuursovereenkomst die in november 2015 is gesloten tussen het Rijk en de provincie. Hierin zijn afspraken vastgelegd en is geld gereserveerd voor leefbaarheid en ruimtelijke kwaliteit in verband met het project ViA15. Dit project ziet op de doortrekking van de A15 vanaf Bemmel en de aansluiting daarvan op de A12, en de verbreding van de A12 tussen Duiven en het knooppunt Oud-Dijk.

 

Het inpassingsplan maakt aanpassingen aan de Arnhemseweg (N810) en de Hengelder in Zevenaar mogelijk. Deze aanpassingen hebben tot doel de regionale bereikbaarheid te vergroten en de ruimtelijke kwaliteit en leefbaarheid te optimaliseren. De aanpassingen bestaan onder andere uit een vergroting van de capaciteit (wegverbreding), een betere scheiding van verkeer en een goede inpassing van de weg in het landschap.

 

Ter inzage

Van donderdag 20 oktober 2016 tot en met woensdag 30 november 2016 ligt het ontwerp-inpassingsplan Arnhemseweg en Hengelder met de bijbehorende onderzoeken ter inzage. Tijdens de terinzagelegging kunt u uw zienswijze op het ontwerp-inpassingsplan indienen.

 

Op de volgende locaties kunnen alle stukken op werkdagen en op de daar gebruikelijke openingstijden worden ingezien:

  • het loket Vergunningen in het gemeentehuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar;

  • Loket omgevingsvergunning, Koning Willem-Alexanderplein 1 te Duiven;

  • bij de provincie Gelderland, gebouw Marktstate, Eusebiusplein 1a te Arnhem.

     

Informeer bij de desbetreffende instanties naar de actuele openingstijden. De stukken zijn te allen tijde digitaal te bekijken en te downloaden van http://www.gelderland.nl/A15-aansluitingen. Op deze projectwebsite kunt u ook terecht voor meer informatie over het project.

 

Het digitale ontwerp-inpassingsplan kunt u ook raadplegen via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.IPOWNZevenaar-ONT1.

Hoe kunt u zienswijzen indienen?

In de periode van 20 oktober 2016 tot en met 30 november 2016 kunt u uw zienswijze indienen. U kunt uw zienswijze per post richten aan:

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Postbus 9090,

6800 GX ARNHEM

Onder vermelding van zaaknummer 2014-006826

 

U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen via e-mail: post@gelderland.nl. Vermeld hierbij het zaaknummer: 2014-006826.

 

Vermeld als u uw zienswijze per post of per e-mail indient:

  • het zaaknummer 2014-006826

  • op welk onderdeel uw zienswijze betrekking heeft

  • uw naam en adres (ivm de bevestiging)

Mondeling

Voor het mondeling indienen van een zienswijze kunt u binnen de gestelde termijn van zes weken een afspraak maken op het provinciehuis in Arnhem. Neem hiervoor contact op met mevrouw P. van Burk, telefoon: (026) 359 85 98 of e-mail: p.van.burk@gelderland.nl.

Wat gebeurt er met uw zienswijze?

Gedeputeerde Staten beoordelen alle zienswijzen en vatten deze samen in een zienswijzennota. De zienswijzen kunnen bijvoorbeeld leiden tot aanpassingen in het inpassingsplan of het wegontwerp. Als Gedeputeerde Staten dit aangepaste inpassingsplan ter vaststelling voorleggen aan Provinciale Staten, dan wordt daarbij ook de zienswijzennota aangeboden om te laten zien hoe de provincie is omgegaan met de ingediende zienswijzen.

Inloopbijeenkomst 3 november 2016

De provincie organiseert op donderdag 3 november 2016 een inloopbijeenkomst voor aanwonenden en belangstellenden over het ontwerp-inpassingsplan voor de Arnhemseweg en Hengelder in Zevenaar. Tijdens deze bijeenkomsten toont de provincie:

  • het ontwerp-inpassingsplan

  • het referentie-ontwerp;

  • informatie over het besluitvormingsproces en

  • de verwachte effecten voor lucht en geluid.

     

Er is geen vast programma; u kunt binnenlopen tussen de hieronder aangegeven tijdstippen. Medewerkers van de provincie en gemeente zijn aanwezig om vragen te beantwoorden en toelichting te geven. Ook gedeputeerde Conny Bieze is een deel van de inloopbijeenkomst aanwezig.

  • Datum en tijd: donderdag 3 november, 17.00–20.30 uur

  • Locatie: Gemeentehuis (Raadszaal), Kerkstraat 27 te Zevenaar

     

Arnhem, 11 oktober 2016

Zaaknummer 2014-006826

Gedeputeerde Staten van Gelderland

Naar boven