VASTSTELLING HOGERE WAARDE, BESTEMMINGSPLAN ‘KLEINSCHALIGE BOUWLOCATIES GEMEENTE MOERDIJK’

Logo Moerdijk

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken bekend dat zij op 11 oktober juni 2016 een hogere waarde hebben vastgesteld voor drie woningen aan de Kadedijk te Fijnaart en voor twee woningen aan de Oude Kerkstraat te Standdaarbuiten ten behoeve van het door de gemeenteraad vast te stellen bestemmingsplan 'Kleinschalige bouwlocaties gemeente Moerdijk'.

 

Inhoud

Voor drie te realiseren woningen aan de Kadedijk naast nummer 120 in Fijnaart en voor twee te realiseren woningen aan de Oude Kerkstraat naast nummer 36 in Standdaarbuiten is verzocht ontheffing te verlenen van de hoogst toelaatbare geluidbelasting.

Ingevolge de Wet geluidhinder (Wgh) geldt een voorkeursgrenswaarde van 48 dB voor het aspect wegverkeerslawaai. De Wgh biedt de mogelijkheid om voor wegverkeer een hogere waarde vast te stellen tot een waarde van maximaal 63 dB in binnenstedelijk gebied.

De voorkeursgrenswaarde wordt voor de 3 woningen aan de Kadedijk in Fijnaart overschreden door het geluid van het wegverkeer op de Kadedijk (met maximaal 6 dB).

De voorkeursgrenswaarde wordt voor de 2 woningen aan de Oude Kerkstraat in Standdaarbuiten overschreden door het geluid van het wegverkeer op de rijksweg A17 (met maximaal 7 dB).

Het vaststellen van een hogere waarde is een bevoegdheid van het college van burgemeester en wethouders. Het verzoek en het ontwerpbesluit Hogere waarde hebben gedurende 6 weken tot en met 13 juli 2016 ter inzage gelegen. Er is 1 zienswijze ingekomen.

Deze zienswijze heeft betrekking op de woningen aan de Kadedijk in Fijnaart en geeft geen aanleiding om het besluit te heroverwegen.

 

Procedure

Dit besluit ligt vanaf 20 oktober 2016 gedurende 6 weken, tot en met 30 november 2016, voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis, Pastoor van Kessellaan 15 te Zevenbergen en is digitaal in te zien op de gemeentelijke website www.moerdijk.nl.

Binnen de hierboven genoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Naar boven