Vaststelling bestemmingsplanEerste partiële herziening Landelijk gebied Assendelft

Logo Zaanstad

Bestemmingsplan .

Burgemeester en wethouders van Zaanstad maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van

22 september 2016, nummer 2016/87 het bestemmingsplan Eerste partiële herziening Landelijk gebied Assendelft, GML-bestand: NL.IMRO.0479.STED3809BP-0301,ten opzichte van het ontwerp ongewijzigd heeft vastgesteld. Tevens is besloten geen exploitatieplan vast te stellen.

Met voorliggend bestemmingsplan wordt een actueel juridisch-planologisch kader geboden voor een aantal percelen in het landelijk gebied van Assendelft, onder andere naar aanleiding van de uitspraak van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State van 28 januari 2015 en een aantal recente ontwikkelingen. Daarnaast is met deze herziening een aantal onvolkomenheden uit het bestemmingsplan Landelijk gebied Assendelft (2013) hersteld.

Plangebied

De herziening heeft betrekking op aanpassingen van zowel de verbeelding als een aantal regels. De herziening van de verbeelding heeft betrekking op een aantal percelen die verspreid liggen in het gebied. Het betreft de percelen:

  • -

    Zeedijk tegenover 4b;

  • -

    Kagerweg 3c (inclusief 2b, 3, 3a, 3b);

  • -

    Kagerweg 15;

  • -

    Kanaalweg 4;

  • -

    Zaandammerweg 30;

  • -

    Omgeving Nauerna (geluidszones).

Daarnaast is een deel van de regels die gelden voor het plangebied van het moederplan herzien. Het gaat hier om de agrarische bestemmingen, de groenbestemming en de dubbelbestemming Waarde-Ecologie. De plancontour van deze herziening is daarom grotendeels gelijk aan de plancontour van het moederplan. Het gedeelte van het plangebied van het moederplan, waarvoor inmiddels het ontwerpbestemmingsplan ‘Nauernasche Polder en omgeving’ ter inzage heeft gelegen, valt buiten deze herziening.

Inzage

Het vaststellingsbesluit en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 13oktober 2016tot en metdonderdag24november 2016, op de volgende wijzen ter inzage:

  • Elektronisch via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl;

  • Als pdf bestand inclusief bijbehorende stukken op de gemeentelijke website: www.zaanstad.nl (zoekterm ‘bestemmingsplan’);

  • In papieren vorm bij de Klantenbalie van het stadhuis, Stadhuisplein 100 te Zaandam. Melden bij de receptie voor een juiste doorverwijzing. Openingstijden: maandag - donderdag van 09:30 tot 16:00 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:00 uur.

Beroep

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep worden ingesteld door:

  • Belanghebbenden die tijdig een zienswijze hebben ingediend ten aanzien van het ontwerp;

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze ten aanzien van het ontwerp hebben ingediend;

  • Belanghebbenden ten aanzien van door de gemeenteraad in het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerp aangebrachte wijzigingen.

Beroepschriften moeten worden gezonden aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de hiervoor genoemde beroepstermijn.

Meer info rmatie over beroep staat op de website: www.raadvanstate.nl .

Zaandam, 12 oktober 2016

Naar boven