Intrekkingsbesluit A&O services, Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Datum: 23 juli 2015

Kenmerk: 2015-0000381950

Bij brief van 4 juni 2015, 2015-0000029365, heeft A&O services verzocht om intrekking van het besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 25 maart 2014, 2014-0000170128.

Gelet op de artikelen 3.1 en 3.3 van de Wet basisregistratie personen en artikel 39 van het Besluit basisregistratie personen wordt aan dit verzoek tegemoet gekomen.

Artikel 1

In dit besluit wordt verstaan onder:

a. de pensioenuitvoerder:

A&O services;

b. de Wet BRP:

de Wet basisregistratie personen;

c. het Besluit BRP:

het Besluit basisregistratie personen;

d. de basisregistratie personen:

de basisregistratie personen, bedoeld in artikel 1.2 van de Wet BRP;

e. de systematische verstrekking:

de systematische verstrekking, bedoeld in artikel 1.1, onder g, van de Wet BRP;

f. de persoonslijst:

de persoonslijst, bedoeld in artikel 1.1, onder c, van de Wet BRP;

g. de ingeschrevene:

de ingeschrevene, bedoeld in artikel 1.1, onder e, van de Wet BRP;

h. autorisatietabelregel:

de tabel ten behoeve van de systematische verstrekking van gegevens, bedoeld in artikel 1.1, onder g, van de Wet BRP;

i. de afnemersindicatie:

de codering die de pensioenuitvoerder aanduidt in verband met de uitvoering van het besluit met kenmerk 2014-0000170128 en die is vermeld in de autorisatietabelregel;

j. de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens:

de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Artikel 2

  • 1. Op de selectiedatum wordt de afnemersindicatie als actuele aanduiding bij de persoonslijst van een ingeschrevene verwijderd. Na verwijdering van de afnemersindicatie bij de persoonslijsten wordt van deze persoonslijsten aan de pensioenuitvoerder het administratienummer verstrekt, tenzij de pensioenuitvoerder heeft aangegeven af te zien van deze verstrekking.

  • 2. De selectiedatum wordt door de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens in overleg met de pensioenuitvoerder vastgesteld.

Artikel 3

Na de verwijdering van de afnemersindicatie bij de persoonslijst, vervallen per 1 september 2015 de artikelen 2 en 3 van het besluit met kenmerk 2014-0000170128.

Artikel 4

Het besluit van de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties van 25 maart 2014, 2014-0000170128, wordt 1 september 2015 ingetrokken.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking met ingang van 1 augustus 2015 met uitzondering van de artikelen 2 en 3 van dit besluit, die in werking treden op 1 september 2015.

Het besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant.

’s-Gravenhage, 23 juli 2015

De Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, namens deze, G.M. Keijzer-Baldé Directeur Rijksdienst voor Identiteitsgegevens

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na bekendmaking van dit besluit daartegen per brief bezwaar maken bij de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Postbus 10451, 2501 HL Den Haag. Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend, voorzien zijn van een datum alsmede de naam en het adres van de indiener en dient vergezeld te gaan van de gronden waarop het bezwaar berust en, zo mogelijk, een afschrift van het besluit waartegen het bezwaar is gericht.

TOELICHTING

De geadresseerde van dit besluit is A&O services (in deze toelichting aangeduid als de pensioenuitvoerder).

Het autorisatiebesluit behelst de systematische verstrekking van gegevens uit de basisregistratie personen.

In het onderhavige besluit wordt op verzoek van de pensioenuitvoerder het autorisatiebesluit met kenmerk 2014-0000170128 dat aan de pensioenuitvoerder is verleend, ingetrokken. Reden van intrekking is dat Stichting Bedrijfspensioenfonds voor Onderhoud en Reiniging in Scheepvaart, Industrie en Milieu en Aanverwante Activiteiten (Orsima), is geliquideerd en de Stichting Bedrijfstakpensioenfonds voor het Schilders-, Afwerkings- en Glaszet-bedrijf is overgegaan naar PGGM.

Na verwijdering van de afnemersindicatie is het voor de pensioenuitvoerder niet meer mogelijk om persoonsgegevens spontaan te verkrijgen. Daarnaast is het niet meer mogelijk om afnemersindicatie bij de persoonslijst op verzoek te plaatsen.

Reeds geplaatste afnemersindicaties worden verwijderd. Dit gebeurt met behulp van een selectie logisch verwijderen van reeds geplaatste afnemersindicaties bij persoonslijsten. Nadat deze selectie logisch verwijderen heeft plaatsgevonden wordt de autorisatietabelregel ingetrokken.

Dit besluit wordt gepubliceerd in de Staatscourant. Het besluit wordt tevens geplaatst op de internetpagina van de Rijksdienst voor Identiteitsgegevens, www.rvig.nl.

Naar boven