Gemeente Leudal - Verkeersbesluit TVB.2016/081 Tijdelijke verkeersmaatregelen op de Kanaalweg-West in Horn

Logo Leudal

Verkeersbesluit TVB.2016/081

Burgemeester en wethouders van Leudal

Overwegende dat:

voor de uitvoering van noodzakelijke werkzaamheden aan de brug over het Lateraalkanaal, welke gelegen is over de N280 in Horn, het nodig is om het fiets/bromfietspad gelegen op de Kanaalweg-West af te sluiten en een eenrichting in te stellen op de Kanaalweg-West in Horn. De werkzaamheden zullen, mits de weersomstandigheden het toelaten, worden uitgevoerd van maandag 10 oktober 2016 t/m 23 december 2016.

op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 er een verkeersbesluit moet worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het BABW genoemde verkeerstekens, alsmede voor de onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

de Kanaalweg-West is gelegen buiten de bebouwde kom van de kern Horn en onder beheer staat van de gemeente Leudal.

de Kanaalweg-West een hoogte verschil heeft.

Gelet op:

de bepalingen in de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer (BABW) en de Algemene wet bestuursrecht.

Uit het oogpunt van:

• het verzekeren van de veiligheid op de weg;

• het beschermen van de weggebruikers en passagiers;

• het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

Is het gewenst om:

een aantal tijdelijke verkeersmaatregelen te nemen in verband met de uitvoering van de werkzaamheden aan de brug over het Lateraalkanaal. Het betreft de volgende verkeersmaatregelen, namelijk het afsluiten van het fiets-/bromfietspad en de aangrenzende rijstrook van de Kanaalweg-West. Deze strook is nodig voor het werkverkeer.

Vanwege de lengte van het af te sluiten weggedeelte van de Kanaalweg-West en het hoogte verschil in deze weg is het niet mogelijk om verkeer in twee richtingen toe te staan tijdens de uitvoering van de werkzaamheden. De gewenste verkeersmaatregelen zijn het instellen van een eenrichtingsweg op de Kanaalweg-West in Horn en het afsluiten van het fiets-/bromfietspad van de Kanaalweg-West.

er zal een omleiding worden ingesteld.

dat de duur van de maatregelen beperkt dient te worden tot de duur van de werkzaamheden aan de brug over het Lateraalkanaal.

Gehoord:

overeenkomstig artikel 24 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer is overleg gepleegd met de politie Limburg.

Besluiten:

Op grond van vorenstaande overwegingen besluiten burgemeester en wethouders om:

 

1. een eenrichtingsweg in te stellen op de Kanaalweg-West in Horn door plaatsing van bord C2 en bord C3 van bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990. De Kanaalweg-West is gesloten in de richting van Horn naar Beegden; 

2. het fiets-/bromfietspad van de Kanaalweg-West in Horn tijdelijk gesloten te verklaren voor alle fietsers en bromfietsers door plaatsing van bord C1 van de bijlage 1 van het Reglement verkeersregels en verkeerstekens 1990; 

3. te bepalen dat de onder “1” en “2” bedoelde tijdelijke verkeersmaatregelen uitsluitend gelden vanaf maandag 10 oktober 2016 tot en met vrijdag 23 december 2016. 

De locatie van de diverse tijdelijke verkeersmaatregelen is aangegeven op de bij dit besluit behorende en zodanig gewaarmerkte tekening.

  

Heythuysen, 06 oktober 2016

 

Namens het college van burgemeester en wethouders van Leudal,

     

E.Th.M. Janssen

Regisseur fysieke trajecten

   

Bijlagen:

- Tekening TVB.2016/081 behorend bij dit verkeersbesluit

  

Bezwaar en voorlopige voorziening:

Ingevolge de Algemene wet bestuursrecht kan door belanghebbenden tegen dit besluit binnen zes weken na de dag waarop dat is bekendgemaakt een bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Leudal. Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • 1.

    de naam en het adres van de indiener(s);

  • 2.

    de dagtekening;

  • 3.

    een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht, en

  • 4.

    de gronden van het bezwaar (motivering)

 

Indien een bezwaarschrift is ingediend is het mogelijk om daarnaast een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening in te dienen. Een dergelijk verzoek dient te worden gericht aan de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Het verzoek dient te zijn ondertekend en tenminste het volgende te bevatten:

  • 1.

    de dagtekening van het bezwaar;

  • 2.

    vermelding van de datum van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

  • 3.

    een opgave van de redenen waarom men zich met het besluit niet kan verenigen.

    Bij het verzoek dient voorts een afschrift van het bezwaarschrift te worden overgelegd. Zo mogelijk wordt tevens een afschrift van het besluit waarop het geschil betrekking heeft overgelegd.

    Naar aanleiding van het verzoek kan de bevoegde voorzieningenrechter een voorlopige voorziening treffen indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

    Voor de behandeling van een verzoek om voorlopige voorziening wordt een bedrag aan griffierecht geheven. De griffier van de betrokken Rechtbank wijst de verzoeker na de indiening van diens verzoek op de verschuldigdheid van het griffierecht en bericht de verzoeker binnen welke termijn en op welke wijze het verschuldigd griffierecht moet worden voldaan.

 

Ingevolge het bepaalde in artikel 7:15 van de Algemene wet bestuursrecht kunt u voordat het bestuursorgaan op uw bezwaar heeft beslist verzoeken om vergoeding van de in verband met het bezwaar gemaakte kosten.

Naar boven