Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 'Herziening Waterlaat VI'

Logo Bergeijk

Burgemeester en wethouders maken volgens het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) en de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bekend, dat de gemeenteraad op donderdag 29 september 2016 het bestemmingsplan 'Herziening Waterlaat VI’ met als identificatie nummer NL.IMRO.1724.BPBhwz1069-VAST gewijzigd heeft vastgesteld.

Inzage

Met ingang van donderdag 13 oktober 2016 liggen het raadsbesluit en het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan met bijbehorende stukken gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis Burgemeester Magneestraat 1 te Bergeijk. Voor het inzien van het plan moet u een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0497-551455) of via de receptie. Het gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan is ook digitaal in te zien op de website ruimtelijke plannen van de gemeente Bergeijk: www.bergeijk.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl. Daar kunt u het bestemmingsplan onder meer vinden via het identificatienummer.

Inhoud

Met het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan 'Herziening Waterlaat VI' wordt het geldende bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Waterlaat VI’ aangepast. In dat geldende bestemmingsplan heeft het plangebied namelijk een specifieke bedrijfsbestemming gekregen met het oog op een mogelijke bedrijfsverplaatsing. Dat is niet langer aan de orde. Daarom is behoefte aan een algemene bedrijfsbestemming. Ook wijzigt het plangebied zelf, doordat het gekanteld wordt om zo een betere aansluiting op de bestaande wegen van het aansluitende bedrijventerrein te krijgen.

In de toelichting van het bestemmingsplan worden de veranderingen verder uitgelegd. Bij de vaststelling van het bestemmingsplan zijn bouwvlakken in de verbeelding nog wat groter gemaakt. In de raadstukken daarover vindt u dat terug.

 

Tegen vergoeding kan een exemplaar van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan worden verkregen.

Beroep

Tegen het ontwerpbestemmingsplan zijn geen zienswijzen ingediend. Daarom kunnen alleen belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest hun zienswijze op het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad naar voren te brengen en iedere belanghebbende die beroep instelt tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft aangebracht, vanaf donderdag 13 oktober 2016 gedurende zes weken beroep tegen het besluit van de raad instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Een beroep moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt, alsmede de gronden van het beroep.

Tevens kan de indiener van een beroep vanaf donderdag 13 oktober 2016 gedurende 6 weken bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening indienen tegen het besluit van de raad.

Het besluit van de raad treedt in werking daags na afloop van genoemde beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening als hierboven genoemd is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

 

Bergeijk, 12 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van Bergeijk,

W.A.C.M. Wouters

Secretaris

A. Callewaert-de Groot

Burgemeester

Naar boven