Gemeente De Bilt - Besluit hogere waarden Wet geluidhinder, Dorpsweg 144 te Maartensdijk.

Logo De Bilt

De gemeente De Bilt heeft een aanvraag ontvangen voor het oprichten van een nieuwe woning aan de Dorpsweg 144 in Maartensdijk. De bestaande woning op het perceel is reeds gesloopt. Deze ontwikkeling kan niet gerealiseerd worden binnen het vigerende bestemmingsplan. Om het bouwplan te kunnen realiseren is een uitgebreide omgevingsvergunning aangevraagd.

De aanvraag om omgevingsvergunning is getoetst aan de Wet geluidhinder. Uit het akoestisch onderzoek blijkt dat het geluidsniveau op de gevels van de nieuwe woning, vanwege het wegverkeer op de Dorpsweg, hoger is dan de wettelijke voorkeurswaarde die genoemd is in de Wet geluidhinder. Om de omgevingsvergunning te kunnen verlenen, heeft het college van burgemeester en wethouders, onder voorwaarden, op 4 oktober 2016 ontheffing verleend van de voorkeurswaarde en het besluit hogere waarden vastgesteld.

Instellen beroep

Op grond van de Algemene wet bestuursrecht kan, binnen zes weken na de dag van de bekendmaking van dit besluit, tegen dit besluit tot vaststelling van hogere waarden, door degene(n) wiens belang rechtstreeks bij dit besluit is betrokken en primair degenen die zienswijzen tegen het ontwerpbesluit hogere waarden hebben ingebracht, beroep worden ingesteld bij de Raad van State. Uw bezwaar kunt u richten aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te 's-Gravenhage, onder duidelijke vermelding van uw naam en adres alsmede het kenmerk van het betreffende besluit hogere waarden. Voor het instellen van beroep zijn griffierechten verschuldigd. Hierover ontvangt de indiener nader bericht van de Raad van State.

Het besluit hogere waarden ligt van 12 oktober 2016 tot en met 23 november 2016 ter inzage.

Inzage van de stukken

Het besluit hogere waarden met bijbehorende stukken kan gedurende de inzagetermijn kosteloos worden ingezien bij het informatiecentrum in het gemeentehuis aan de Soestdijkseweg Zuid 173 in Bilthoven.

Voor informatie kunt u terecht bij de Omgevingsdienst regio Utrecht, telefoon (088) 022 50 00.

Naar boven