BESTEMMINGSPLAN ZIJDEWEG GEWIJZIGD VASTGESTELD

Logo Wassenaar

De gemeenteraad van Wassenaar heeft op 19 september jl. bestemmingsplan Zijdeweg 2015 met nr. NL.IMRO.0629.BPZIJDE2014-VG01 gewijzigd vastgesteld. De gewijzigde vaststelling behelst een aanpassing van de verbeelding en voorschriften van het bestemmingsplan zodanig dat voor de groenstrook langs de toegangsweg naar boerderij De Os de bestemming Groen geldt. Met de gewijzigde vaststelling geeft de gemeenteraad gevolg aan de tussenuitspraak van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. De gewijzigde vaststelling behoeft conform de tussenuitspraak geen toepassing te worden gegeven aan afdeling 3.4 van de Awb.

Het bestemmingsplan is opgesteld ten behoeve van de herontwikkeling van de locaties van Van der Valk Hotel Den Haag Wassenaar en Stichting Nationale Dierenzorg Wassenaar aan de Zijdeweg in Wassenaar. De herontwikkeling behelst een uitbreiding en modernisering van het hotel en een modernisering en herschikking van de complexen van Stichting Nationale Dierenzorg. Met de herontwikkeling is beoogd een ruimtelijke kwaliteitsslag te maken voor het gebied langs de Zijdeweg.

 

Bestemmingsplan inzien

Het aangepaste bestemmingsplan is te raadplegen via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0629.BPZIJDE2014-VG01. Daarnaast is het plan in te zien bij het KlantContactCentrum van het gemeentekantoor aan de Johan de Wittstraat 45.

 

Beroep instellen

Belanghebbenden kunnen met ingang van donderdag 13 oktober 2016 tot en met woensdag 23 november 2016 tegen de aangebrachte wijziging beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Degenen die reeds eerder beroep hebben ingesteld tegen het besluit van 21 september 2015 tot vaststelling van het bestemmingsplan Zijdeweg hoeven dat niet opnieuw te doen voor zover hun bezwaren betrekking hebben op de overige, ongewijzigd gebleven, planonderdelen. Het beroepschrift kan worden ingediend bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld, kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak.

 

Gemeenteraad van Wassenaar

Wassenaar, 6 oktober 2016

Naar boven