Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan“Buitengebied, verbreding N34”

Logo Emmen

Burgemeester en wethouders van Emmen maken bekend, dat de gemeenteraad op 29 september 2016 het bestemmingsplan “ Buitengebied, verbreding N34” vervat in het GML- bestand “NL.IMRO.0114.2016004-B701” gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan voorziet in een planologische juridische regeling voor de verdubbeling van de N34. Het betreft het traject van de aansluiting met de N381 (Frieslandroute) tot aan de aansluiting met de N391 (rondweg Emmen). De aansluiting met de N391 valt buiten het plangebied. Ten opzichte van het ontwerp zijn de volgende wijzigingen aangebracht:

  • hernummering van artikel 6;

  • artikel 6.1 na lid c toegevoegd: In geval van strijdigheid van bepalingen gaan de regels van dit artikel voor de bepalingen die ingevolge andere artikelen op de desbetreffende gronden van toepassing zijn;

  • artikel 6.2.1 het woordje ”gebouwen” verwijderd;

  • artikel 6.3.1 (oud) “ nadere eisen” verwijderd:

  • artikel 6.3.1 (nieuw) luidt nu als volgt: het bevoegd gezag kan een omgevingsvergunning verlenen voor het afwijken van het bepaalde in artikel 6.1 ten behoeve van de bouw van in andere bestemming(en) genoemde bouwwerken, na voorafgaand schriftelijke advies van de betreffende leidingbeheerder en mits er geen onevenredige afbreuk wordt gedaan aan het veilig en doelmatig functioneren van de hoogspanningsleiding.

  • artikel 6.4.2 (na hernummering), toegevoegd lid d: betrekking hebben op de aanleg van de N34 waarvoor dit bestemmingsplan is opgesteld, indien deze voortvloeien uit een ontwerp waarover schriftelijk advies is gevraagd aan de betreffende leidingbeheerder en waarmee de leidingbeheerder vervolgens heeft ingestemd.

  • artikel 6.4.5 (na hernummering) toegevoegd: “veilig en doelmatig functioneren”.

  • artikel 12.1, sub 3, toegevoegd sub d: “schriftelijk advies wordt ingewonnen van de beheersinstantie van de hoogspanningsverbinding ten aanzien van in ieder geval het wel of niet noodzakelijk achten van een brandrisico-onderzoek en deugdelijke en juiste aarding van de opslagtanks met het oog op ontoelaatbare beïnvloeding”.

Ten behoeve van het bestemmingsplan is geen exploitatieplan opgesteld.

Vanaf 14 oktober 2016 ligt het bestemmingsplan en het raadsbesluit gedurende zes weken voor een ieder ter inzage. Op afspraak kunt u het bestemmingsplaninzien bij het Klant Contact Centrum, Raadhuisplein 1 te Emmen (op verzoek ook buitenkantooruren). Voor nadere informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen met de gemeente Emmen tel: 140591

Het bestemmingsplan en bijbehorend raadsbesluit zijn ook digitaal beschikbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende. Het beroepschrift kunt u sturen aan Raad van State, postbus 20019, 2500 EA te Den Haag en moet als gevolg van de Algemene wet bestuursrecht aan enkele minimumeisen voldoen. Het bevat daarom tenminste:

  • naam en adres van de indiener;

  • de dagtekening;

  • een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • de gronden (redenen) van het beroep;

  • een vertaling van het beroepschrift als het beroepschrift in een vreemde taal is gesteld en een vertaling voor een goede behandeling noodzakelijk is;

  • zo mogelijk, doch niet verplicht, een afschrift van het besluit waartegen het beroep is gericht; is dit niet mogelijk vermeld dan datum en nummer van het besluit.

Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking, waardoor het bestemmingsplan daags na afloop van de beroepstermijn inwerking treedt. Uitvoering van een besluit kan nadelig voor u zijn. Daarom kunt u bij afzonderlijke brief aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, verzoeken om een voorlopige voorziening. Indien dit verzoek binnen de termijn van zes weken is ingediend dan treedt het besluit niet eerder in werking dan voordat op dat verzoek is beslist.

Emmen, 5 oktober 2016

burgemeester en wethouders van Emmen,

Naar boven