Vaststelling bestemmingsplannen ‘Willem Moesweg 4, Veeningen’ en “Groene Weg 1, Ruinen”

Logo De Wolden

Op 29 september 2016 heeft de gemeenteraad van De Wolden de bestemmingsplannen “Willem Moesweg  4, Veeningen“ en “Groene Weg 1, Ruinen” vastgesteld.

Burgemeester en wethouders van gemeente De Wolden maken dit bekend op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening.

De plannen

Willem Moesweg 4, Veeningen

Dit plan voorziet in de sloop van voormalige agrarische bedrijfsbebouwing en de nieuwbouw van een compensatiewoning op het perceel Willem Moesweg 4 in Veeningen, kadastraal bekend Zuidwolde, sectie Q, nummers 2147, 1383 en 1160 (deels). Dit in het kader van het “Ruimte-voor-Ruimte-beleid”.

Groene Weg 1, Ruinen

De functie van ontmoetingscentrum De Tump is komen te vervallen door de verhuizing naar woonservicecentrum De Priensenije. Het is de bedoeling om de huidige bebouwing op het perceel Groene Weg 1 te slopen en hiervoor in de plaats 11 woningen te realiseren.

Ter inzage

De vaststellingsbesluiten en de bestemmingsplannen liggen van 13 oktober t/m 23 november 2016 ter inzage. Inzien kan via:

  • 1.

    Een bezoek aan het gemeentehuis, Raadhuisstraat 2 in Zuidwolde;

  • 2.

    De gemeentelijke website: dewolden.nl/bestemmingsplan

  • 3.

    Www.ruimtelijkeplannen.nl. Zoek op planidentificatienummer NL.IMRO.1690.BP00392-0401 (Willem Moesweg 4) of NL.IMRO.BP00379-0401 (Groene Weg 1). 

Beroep

Belanghebbenden kunnen gedurende de termijn van ter inzage legging beroep instellen tegen de vastgestelde bestemmingsplannen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE ’s-Gravenhage. Een belanghebbende is iemand die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij/zij geen zienswijze naar voren heeft gebracht.  

Inwerkingtreding

De bestemmingsplannen treden in principe in werking op 24 november 2016. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treden de bestemmingsplannen niet in werking voordat er over het verzoek is beslist.

Zuidwolde, 12 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van De Wolden

Naar boven