Ontwerpbestemmingsplan Lemmer – Straatweg, Lemmer Noord en Plattedijk

Logo De Fryske Marren

Met ingang van vrijdag 14 oktober 2016 ligt gedurende 6 weken het ontwerp-raadsbesluit, het ontwerpbestemmingsplan Lemmer – Straatweg, Lemmer Noord en Plattedijk met de bijbehorende stukken ter inzage.

 

Plangebied

Het plangebied ziet op de volgende delen van Lemmer:

Het bedrijventerrein, de sportvelden en de gronden en gebouwen gelegen tussen de Straatweg, de Rijksweg A6 en de Rondweg. Het busstation en Mac Donalds gelegen binnen de op- en afritten van de A6 maken ook deel van dit gebied uit.

De woonwijk gelegen tussen de Straatweg, de Rondweg en de Melkweg;

De woonwijk gelegen tussen de Melkweg, de Brekkenweg en de achtererven van de woonhuizen gelegen aan de Bosruiter;

De recreatievoorzieningen aan weerszijden van de Plattedijk, zoals jachthavens en kampeer- en zomerhuizenterreinen tot aan het Afwateringskanaal, het strand met strandpaviljoen, de woonwijk gelegen tussen de Plattedijk en de Zijlroede en het sporthotel met bijbehorende jachthaven.

 

Doel

De actualisatie heeft in beginsel een conserverend karakter. Als basis voor het bestemmingsplan wordt uitgegaan van de bestaande bestemmingen afgewogen tegen de feitelijke situatie, die vervolgens op basis van nieuwe standaarden, maatschappelijke ontwikkelingen en wetgeving (bijvoorbeeld vergunningvrij bouwen) worden geactualiseerd. Daar waar zich in de afgelopen periode ontwikkelingen hebben voorgedaan die door middel van een vergunning en/of een planologische procedure zijn gerealiseerd, zijn deze meegenomen in het bestemmingsplan.

 

Waar ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u inzien bij:

. de centrale balie van het gemeentehuis Herema State 1 te Joure

. het servicepunt te Balk (Dubbelstraat 1)

. het servicepunt te Lemmer (Vissersburen 88).

Het ontwerpbestemmingsplan is te raadplegen via de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. Informatie over het bestemmingsplan is ook te vinden op de gemeentelijke website www.defryskemarren.nl. Op die site staat een link naar de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl. De planid is NL.IMRO.1940.BP BPLEM14STRAATWEGLN-ON01.

 

Zienswijze

Gedurende de termijn van ter inzage legging kunt u uw zienswijze over het plan indienen. Dat kan schriftelijk of mondeling. Het is niet mogelijk een zienswijze per e-mail in te dienen.

 

Schriftelijk:

Schrijf een brief aan het college van Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren, postbus 101, 8500 AC Joure. Vermeld in uw brief:

ontwerpbestemmingsplan Lemmer – Straatweg, Lemmer Noord en Plattedijk

waarom u een zienswijze indient

de datum

uw naam en adres

uw handtekening

 

Mondeling:

U kunt daarvoor een afspraak maken met een medewerker van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14. Wij adviseren u om praktische redenen uiterlijk veertien dagen voor het einde van de termijn van terinzagelegging te bellen voor een afspraak, zodat u het risico op termijnoverschrijding voorkomt. Van mondelinge zienswijzen wordt een verslag gemaakt.

 

Vragen?

Voor meer informatie kunt u op werkdagen contact opnemen met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling via telefoonnummer 14 05 14.

 

Joure, 13 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Naar boven