Ontwerp bestemmingsplan Sneek – Houkepoort, Súdwest-Fryslân

Logo Súdwest-Fryslân

Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij een ontwerp van het bestemmingsplan Sneek - Houkepoort hebben voorbereid.

 

Inhoud

Het bestemmingsplan Sneek - Houkepoort betreft het faciliteren van een woongebied ten behoeve van maximaal 191 woningen aan de oostkant van Sneek. Het plangebied wordt aan de westzijde begrensd door de oostelijke stadsrondweg. Aan de noordoostzijde vormt het landelijk gebied (Griene Dyk) de begrenzing. Aan de zuidzijde grenst het plangebied aan de Houkemar

In het ontwerpbestemmingsplan zijn tevens beeldkwaliteitscriteria opgenomen. Hieraan zal de Welstandscommissie toetsen bij het indienen van concrete bouwplannen.

 

Ter inzage

Het ontwerp van dit bestemmingsplan ligt met ingang van 7 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

Het ontwerp is ook te bekijken op de website: www.ruimtelijkeplannen.nl

Het planidentificatienummer van dit bestemmingsplan is: NL.IMRO.1900.2016oostBPhoukepoo-ontw

 

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen en/of een inspraakreactie op de beeldkwaliteitscriteria indienen. Uw zienswijze en/of inspraakreactie kunt u richten aan de gemeenteraad van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek.

Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer B. de Jong van Team Ruimtelijke Ontwikkeling en Economische Zaken, via het algemeen telefoonnummer 140515.

 

 

Verzoek hogere waarde Wet geluidhinder Sneek - Houkepoort

Burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân maken bekend dat zij van plan zijn een hogere grenswaarde als bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder vast te stellen voor de geluidsbelasting vanwege het wegverkeerslawaai van de oostelijke stadsrondweg.

 

Inhoud

Voor Houkepoort is een ontwerpbestemmingsplan opgesteld. In dit plan kunnen nieuwe woningen worden gebouwd. In verband met het overschrijden van de voorkeursgrenswaarde (48 dB) als gevolg van wegverkeerslawaai van de oostelijke stadsrondweg zal ter plaatse van de ontvangpunten (bouwvlakken 1 t/m 9 en 13) een hogere grenswaarde vastgesteld dienen te worden van maximaal 59 dB. In het ontwerpbesluit worden de maatgevende beoordelingspunten en de vast te stellen hogere waarden aangegeven.

 

Ter inzage

Op grond van afdeling 3:4 van de Algemene Wet Bestuursrecht in relatie met artikel 110c, lid 1 van de Wet Geluidhinder ligt het ontwerpbesluit met het daarbij behorende bestemmingsplan met ingang van 7 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 voor een ieder ter inzage bij de gemeenteloketten.

 

Reageren

Gedurende bovengenoemde termijn kan een ieder schriftelijk een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarde naar voren brengen. Uw reactie kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Súdwest-Fryslân, Postbus 10.000, 8600 HA te Sneek. Indien gewenst kunt u een afspraak maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze. Om praktische redenen verdient het aanbeveling een dergelijke afspraak te maken uiterlijk 14 dagen voor het einde van de inzagetermijn. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer B. de Jong van het team ROEZ via telefoonnummer 140515.

 

Naar boven