Vastgesteld bestemmingsplan ‘Balijeweg 14-14a, 2016’

Logo Renkum

De gemeenteraad van Renkum heeft in haar vergadering van 28 september 2016 het bestemmingsplan ‘Balijeweg 14-14a, 2016’, ongewijzigd vastgesteld. Ook heeft de gemeenteraad besloten geen exploitatieplan vast te stellen voor dit bestemmingsplan. Ten behoeve van dit bestemmingsplan heeft het college op 19 juli 2016 het besluit hogere grenswaarden wegverkeerslawaai op grond van de Wet geluidhinder (Wgh) voor de bouw van de nieuwe woning aan de Balijeweg 14a in Wolfheze vastgesteld. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai Wgh met bijlagen liggen in het kader van de beroepstermijn met ingang van 5 oktober 2016 gedurende zes weken analoog ter inzage in het gemeentehuis te Oosterbeek. De bestemmingsplannen zijn ook digitaal in te zien op de gemeentelijke website: www.renkum.nl/bestemmingsplannen. Daarnaast is het plan in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.0274.bp0175wh-va02. De bronbestanden zijn beschikbaar via http://intercontent.renkum.nl/ro/plannen/NL.IMRO.0274.bp0175wh-/NL.IMRO.0274.bp0175wh-va02.

 

Het bestemmingsplan maakt de bouw van één nieuwe woning mogelijk achter en ten westen van de bestaande woning aan de Balijeweg 14. De nieuwe woning wordt, net als de huidige garage van de bestaande woning, ontsloten via het wandel/fietspad de Lawijckerhof richting de Balijeweg. In het bestemmingsplan wordt ook de bestaande woning aan de Balijeweg 14 meegenomen.

Het plangebied ligt in het oosten van Wolfheze, gelegen aan de Balijeweg en het wandel-/fietspad Lawijckerhof / ontsluiting voor de woningen aan de Balijeweg 12 en 14. Het bestemmingsplan heeft betrekking op de huidige woning aan de Balijeweg 14 met tuin op het kadastrale perceel gemeente Oosterbeek, sectie A, nummer 734. Het plangebied wordt begrensd door de Balijeweg in het oosten, de woning met tuin aan de Balijeweg 16 in het noorden, de woningen met tuin aan de Wolfhezerweg 55 en 57 in het westen en het wandel-/fietspad 'Lawijckerhof' en het woonperceel aan de Balijeweg 12 in het zuiden.

Het besluit hogere grenswaarde wegverkeerslawaai is genomen voor de nieuw te bouwen woning aan de Balijeweg 14a (achter Balijeweg 14) in Wolfheze die een hogere geluidsbelasting (49 en 57 dB) op de verdieping ondervindt dan de grenswaarde uit de Wgh als gevolg van de A50 en de spoorlijn Arnhem-Utrecht.

 

Gedurende de beroepstermijn kunnen belanghebbenden, die op tijd een zienswijze hebben ingediend, alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan of het ontwerpbesluit hogere grenswaarde te hebben ingediend, schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan of het besluit hogere grenswaarde geluid. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voor zover het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan gewijzigd is vastgesteld kan iedere belanghebbende, dus ook diegene die geen zienswijze hebben ingediend, tegen die wijziging schriftelijk beroep instellen.

Omdat het instellen van beroep geen schorsende werking heeft, treedt het bestemmingsplan in werking op de eerste dag na het aflopen van de hiervoor genoemde beroepstermijn. Binnen de beroepstermijn kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, waardoor het bestemmingsplan niet in werking treedt, totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven