Crisis- en herstelwet bestemmingsplanErkenkamp

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de ter inzage legging bekend van het vastgestelde crisis- en herstelwet bestemmingsplan Erkenkamp (Imro nummer NL.IMRO.0983.OP201501ERKENKAMP-VA01).

Planvoornemen

De herontwikkeling betreft sloop van Huize Erkenkamp te Steyl, waarbij de realisatie van 8 woningen op de langere termijn (op zijn vroegst na 1 januari 2025) mogelijk is.

Crisis en herstelwet

In het kader van het experiment omgevingsplan (besluit van 5 september 2014) neemt de gemeente Venlo deel aan de 8e tranche van de Crisis- en herstelwet. Door gebruikmaking van de 8e tranche van de Crisis en herstelwet kan een bestemmingsplan met een verbrede reikwijdte worden opgesteld. Het plan heeft een looptijd van 20 jaar. De looptijd van een normaal bestemmingsplan is 10 jaar.

Ter inzage legging

Het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken ligt van donderdag 6 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 ter inzage in het Stadskantoor Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie.

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunnen worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.OP201501ERKENKAMP-VA01). Tevens is een link naar ruimtelijke plannen beschikbaar via de gemeentelijke website www.venlo.nl.

Indienen van beroep

Er kan gedurende een termijn van zes weken, vanaf de dag na ter inzage legging door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerpbesluit geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht beroep worden ingesteld. Voorts kan beroep worden ingesteld door belanghebbenden voor zover dit beroep betrekking heeft op de wijzigingen die door de raad in het bestemmingsplan zijn aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het vastgestelde bestemmingsplan treedt in werking de dag na het einde van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Venlo, 5 oktober 2016

Naar boven