Wijzigingsplan Glasba(n)k 4.0

Logo Venlo

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.9a van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) de ter inzage legging bekend van het vastgestelde wijzigingsplan “Glasba(n)k 4.0” (imro nummer NL.IMRO.0983.BP201516GLASBANK04-VA01).

Plan

De eigenaren van de glasopstanden aan de Looiweg 10 in Lomm en aan de Hoverhofweg 126 in Hout-Blerick zijn voornemens hun kassen te slopen. Deelname aan de Glasba(n)kregeling en toekenning van een bijdrage uit het sloopfonds brengt de verplichting met zich mee om een bestemmingsplan te laten opstellen waarin de verwijdering van het glas wordt verzekerd zodat niet opnieuw een glastuinbouwbedrijf kan worden opgericht ter plaatse. Tevens is in dit wijzigingsplan opgenomen dat de voormalige bedrijfswoningen kunnen worden gebruikt als burgerwoningen. Voor de locatie aan de Looiweg 10 is in het wijzigingsplan een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om de bestemming Wonen onder voorwaarden om te kunnen zetten naar de bestemming Bedrijf. Dit met het oog op mogelijke toekomstige ontwikkelingen.

Plangebied

De locatie aan de Looiweg 10 is gelegen direct aansluitend aan de kern Lomm, in de voormalige gemeente Arcen en Velden. Meer ten noorden ligt het agrarische gebied. Aan de westzijde is de Maas gelegen, aan de oostzijde ligt de N271. Aan de zuidzijde zijn de woningen van de kern Lomm gelegen, aan de overige zijden liggen enkele burgerwoningen en agrarische bedrijven met bedrijfswoningen.

De locatie Hoverhofweg 126 is gelegen tussen het bosgebied de Blerickse Bergen aan de westzijde en de kern Hout-Blerick richting oosten. Ten noorden ligt een open agrarisch gebied waarop in hoofdzaak vollegrondstuinbouw plaatsvindt. Aan de noordzijde van de Hoverhofweg ligt in de vorm van lintbebouwing woningen van derden. Aan de zuidzijde van de Hoverhofweg zijn nog enkele agrarische bedrijven actief.

Ter inzage legging

Het wijzigingsplan met bijbehorende stukken ligt met ingang van 6 oktober 2016 tot en met 17 november 2016 ter inzage in de Stadswinkel Venlo, Hanzeplaats 1 te Venlo. U dient zich te melden bij de receptie/centrale balie. Het digitale plan kan worden geraadpleegd via www.ruimtelijkeplannen.nl (planidentificatienummer NL.IMRO.0983.BP201516GLASBANK04-VA01). Tevens is een link naar ruimtelijke plannen beschikbaar via de gemeentelijke website www.venlo.nl.

Indienen van beroep

Er kan gedurende een termijn van zes weken vanaf de dag na ter inzage legging door een belanghebbende die tijdig een zienswijze heeft ingediend alsmede een belanghebbende die redelijkerwijs niet kan worden verweten met betrekking tot het ontwerpbesluit geen dan wel niet tijdig een zienswijze te hebben ingebracht beroep worden ingesteld.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag of via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Het vastgestelde wijzigingsplan treedt in werking de dag na het einde van de beroepstermijn. Indien gedurende de beroepstermijn bij de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening wordt gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Venlo, 5 oktober 2016

Naar boven