Vestiging voorkeursrecht Drielanden West

Logo Harderwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk maken op grond van arti­kel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de raad van de gemeente Harderwijk op 29 september 2016 op grond van het bepaalde in artikel 4 van de Wvg, heeft besloten om gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als “Drielanden-West”. De gronden zijn beoogd te worden bestemd als woongebied c.q. aan woongebied gerelateerde (onder meer maatschappelijke) voorzieningen. Het besluit treedt in werking op 1 oktober 2016 (één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant).

Ter inzage.

Het besluit van de raad ligt samen met het voorstel aan de gemeenteraad en verdere bijbehorende bijlagen, bevat­ten­de een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte van elk van de in de aanwijzing opgenomen percelen, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten en een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 1 oktober tijdens kantooruren ter inzage in het stadhuis te Harderwijk.

Gevolgen.

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Harderwijk te koop moeten aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

Rechtsbescherming.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van zes weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt, bij de raad van de gemeente Harderwijk tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan de raad van de gemeente Harderwijk, Postbus 149, 3840 AC Harderwijk. Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening te treffen indienen bij de voorzieningenrechter van de rechtbank Gelderland, team Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

 

Harderwijk, 30 september 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk

Naar boven