Ontwerp Beheersverordening De Bloemen

Logo Kaag en Braassem

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken bekend dat zij op 12 juli 2016 ingestemd hebben met het ontwerp van de beheersverordening.  

Locatie van de beheersverordening

Het plangebied betreft De Bloemen.

De beheersverordening

De Wet ruimtelijke ordening (Wro) geeft aan dat in plaats van een bestemmingsplan ook een beheersverordening gemaakt kan worden, wanneer dat plan geen nieuwe ontwikkelingen mogelijk maakt. In dit concrete geval is tevens voor een beheersverordening gekozen omwille van de actualisatieverplichting ex artikel 3.1 Wet ruimtelijke ordening. Indien gekozen zou worden voor een integrale bestemmingsplanherziening wordt de actualisatietermijn van 10 jaar niet gehaald. Zowel het behoud van de bestaande situatie als het behoud van de bestaande planologische ruimte vormen de onderlegger voor de beheersverordening. De beheersverordening bevat dan ook een doorvertaling van de huidige mogelijkheden uit het bestemmingsplan De Bloemen en is gebaseerd op de volgende uitgangspunten:

  • 1.

    Beheer van de bestaande legale situatie (gebruik en bouwen);

  • 2.

    (in principe) het behoud van de planologische ruimte zoals deze in het geldende bestemmingsplan De Bloemen is opgenomen en de in de tussentijd verleende vrijstellingen/afwijkingen.

Waar en wanneer kunt u het ontwerp van de beheersverordening inzien?

Iedereen kan het ontwerp beheersverordening van donderdag 29 september t/m woensdag 9 november 2016 inzien bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer NL.IMRO.1884.BVdeBloemen-ONT1 gebruiken.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 29 september t/m woensdag 9 november 2016 kan iedereen schriftelijk een reactie geven op de ontwerp beheersverordening De Bloemen. De zienswijzen tegen het ontwerp van de beheersverordening De Bloemen  richt u aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. In uw reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden, en aangeven dat het over het “ontwerp beheersverordening De Bloemen te Roelofarendsveen” gaat.

Vragen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 28 september 2016

Naar boven