Gewijzigd vastgesteld uitwerkingsplan Rijnsoever-Noord, fase 3

Logo Katwijk

Het gewijzigd vastgestelde uitwerkingsplan Rijnsoever Noord, fase 3, met identificatiecode NL.IMRO.05370000PC_RijnsoevNO3 ligt met ingang van 23 september 2016 tot en met 3 november 2016 ter inzage.

Plangebied

Het stedenbouwkundige plan voor Rijnsoever-Noord, bestaat in totaal uit de ontwikkeling van circa 475 woningen verdeeld over 3 fasen. De hoofdstructuur van het stedenbouwkundig plan is ontleend aan de landschappelijk oude stroomrichting van de Oude Rijn. Het kent een centraal gelegen groenzone met een grote waterpartij die van west naar oost door het hart van de nieuwe woonwijk loopt.

In 2011 is het uitwerkingsplan ‘Rijnsoever-Noord, fase 3’ vastgesteld, met een uitwerkingsplan kunnen de omgevingsvergunningen voor de realisatie van de woningen worden aangevraagd. Sinds de vaststelling van dat plan zijn de marktomstandigheden veranderd. Dit heeft geleid tot enige aanpassingen in het stedenbouwkundig plan, deze worden toegelicht in het uitwerkingsplan. Om de ontwikkeling van Rijnsoever-Noord, fase 3 mogelijk te maken is een nieuw uitwerkingsplan opgesteld. Het plangebied van het uitwerkingsplan ligt tussen de Zwarteweg, Van der Waalstraat en de Biltlaan. Net als het uitwerkingsplan uit 2011 maakt dit de realisatie van (circa 158) woningen inclusief bijbehorende groenvoorzieningen en voorzieningen in de openbare ruimte mogelijk.

Gewijzigde vaststelling

Het uitwerkingsplan is gewijzigd vastgesteld met inachtneming van de wijzigingen zoals omschreven in het collegevoorstel en de ‘Nota zienswijzen en wijzigingen uitwerkingsplan Rijnsoever Noord, fase 3’. De ingediende zienswijzen leiden niet tot wijzigingen in het uitwerkingsplan. De wijzigingen die worden doorgevoerd zijn van ambtelijke aard, onder andere naar aanleiding van uitgevoerd archeologisch onderzoek.

Ter inzage

Het uitwerkingsplan kan worden geraadpleegd op www.ruimtelijkeplannen.nl (hier kunt u zoeken naar uitwerkingsplan NL.IMRO.05370000PC_RijnsoevNO3) en op www.katwijk.nl onder bekendmakingen en vervolgens uitwerkingsplannen.

Het uitwerkingsplan ligt gedurende de openingsuren ook ter inzage op het gemeentehuis, Koningin Julianalaan 3 te Katwijk.

Beroep

Tegen het besluit van het college van B & W kan gedurende 24 september t/m 4 november 2016 beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen tegen het ontwerpuitwerkingsplan bij het college kenbaar hebben gemaakt.

  • Belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijze tegen het ontwerpuitwerkingsplan bij het college kenbaar te hebben gemaakt.

  • Tegen de aangebrachte wijzigingen kunnen belanghebbenden beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het besluit waartegen het is gericht. In geval van spoedeisend belang kunt u een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Het besluit treedt niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Digitaal indienen is ook mogelijk via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. U moet wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Naar boven