Ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING 

 

Ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer maken bekend, dat met ingang van 16 september 2016 gedurende zes weken het ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68 en het ontwerpbesluit hogere waarden geluid op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110c Wet geluidhinder en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, ter inzage liggen bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis. Bij het ontwerpbestemmingsplan behoort geen exploitatieplan.

 

Toelichting  

Ontwerpbestemmingsplan Wattstraat 64-68

Dit bestemmingsplan is bedoeld om een kinderdagverblijf mogelijk te maken binnen het gebouw van de Evangelische Gemeente Parousia Zoetermeer.

De activiteiten van het kinderdagverblijf zijn gekoppeld aan de religieuze instelling. Indien Parousia vertrekt, mag zich geen zelfstandig kinderdagverblijf vestigen in het pand.

 

Ontwerpbesluit hogere waarden geluid

Het plangebied is gelegen in de directe nabijheid van de Oostweg en de Franklinstraat.

Het ontwerpbesluit hogere waarden geluid voorziet in de mogelijkheid om ontheffing te verlenen van de voorkeursgrenswaarden uit de Wet geluidhinder. De te verlenen hogere waarden vallen wel binnen de grenzen van de maximale ontheffingswaarden. Daarnaast zijn de voorwaarden uit het Hogere waarden beleid van de gemeente Zoetermeer in het ontwerpbesluit hogere waarden opgenomen.

 

Indienen van zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging van 16 september tot en met 27 oktober 2016 kunnen er schriftelijk of mondeling zienswijzen naar voren worden gebracht.

  • 1.

    Een ieder kan een zienswijze indienen omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad van Zoetermeer;

  • 2.

    Belanghebbenden kunnen een zienswijze indienen omtrent het ontwerpbesluit hogere waarden geluid bij het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer;

 

Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad of het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer.

Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

 

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, tijdelijk gehuisvest aan de Duitslandlaan 440, Zoetermeer.

 

U dient daarvoor een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op https://afspraakmaken.zoetermeer.nl/date-and-time.

 

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

www.zoetermeer.nl/bestemmingsplanwattstraat64-68

 

Het ontwerpbestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn digitaal raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00058-0002

 

De bronbestanden zijn beschikbaar gesteld op:

http://mos.zoetermeer.nl/e/d/dr/NL.IMRO.0637.BP00058-0002.

 

Zoetermeer, 15 september 2016

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris

drs. H.M.M. Koek

de burgemeester

C.B. Aptroot

Naar boven