Vastgesteld wijzigingsplan wijzigen gebruik naar Woondoeleinden Ruigekade 21 in De Hoef

Logo De Ronde Venen

Burgemeester en wethouders van de gemeente De Ronde Venen maken bekend dat zij, ingevolge artikel 3.6, eerste lid van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 (uniforme openbare voorbereidingsprocedure) van de Algemene wet bestuursrecht het wijzigingsplan voor het wijzigen van het gebruik van het perceel van “Agrarische doeleinden A” naar “Woondoeleinden” van het perceel Ruigekade 21 in De Hoef (postcode 1426 RW) hebben vastgesteld.

Het wijzigingsplan heeft vanaf 2 juni 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage gelegen. Tegens het wijzigingsplan zijn geen zienswijzen ingediend.

Inhoud

Het wijzigingsplan betreft het wijzigen van het gebruik van het perceel van “Agrarische bedrijfs-doeleinden A” naar “Woondoeleinden” vanwege de beëindiging van het bedrijf en de sloop van alle voormalige bedrijfsbebouwing op het perceel Ruigekade 21 in De Hoef. Het plan voldoet aan de wijzigingsmogelijkheden zoals opgenomen in artikel 18 en 19 lid 9.a van het geldende bestemmingsplan “Buitengebied”. De bouw van een nieuwe woning in landelijke stijl komt de ruimtelijke kwaliteit ten goede.

Inzien

Het vastgestelde wijzigingsplan ligt met ingang van 9 september 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie Omgevingszaken, op de begane grond van het gemeentehuis, Croonstadtlaan 111 in Mijdrecht. Deze balie is op afspraak open van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 11.30 uur. U kunt een afspraak maken via E. omgevingszaken@derondevenen.nl of T. 0297 29 16 16.

U kunt het besluit ook inzien of downloaden van de website www.derondevenen.nl via het keuzemenu Actueel > Bekendmakingen > Bestemmingsplannen/voorbereidingsbesluiten.

Beroep

Tegen dit besluit kan, binnen 6 weken na de dag waarop het wijzigingsbesluit ter inzage is gelegd, een beroepschrift worden ingediend bij de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, door:

  • -

    een belanghebbende die tijdig een zienswijze kenbaar heeft gemaakt tegen het ontwerpwijzigingsplan;

  • -

    een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze tegen het ontwerp wijzigingsplan in te dienen.

Het beroepschrift moet zijn ondertekend en in ieder geval bevatten: de naam en het adres van de indiener, de datum, een omschrijving van het besluit en de reden(en) van het beroep.

Voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het besluit niet. Indien men op korte termijn wil voorkomen dat uitvoering wordt gegeven aan het besluit kan, door degene die beroep heeft ingesteld, tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Er dient wel sprake te zijn van spoedeisend belang.

Aan het indienen van beroep en aan het indienen van een verzoek om een voorlopige voorziening zijn kosten (griffierecht) verbonden.

Het vaststellingsbesluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een voorlopige voorziening wordt ingediend treedt het besluit niet in werking.

Naar boven