Verkeersbesluit - Gemeente Winterswijk - Schimmelpennincklaan aanwijzen verplicht fietspad

Logo Winterswijk

Zaaknr: 121311

Burgemeester en Wethouders van de gemeente Winterswijk;

gehoord het advies van de politie;

gelet op artikel 15 van de Wegenverkeerswet;

Besluiten:

Door het plaatsen van borden G11 zoals bedoeld in bijlage 1 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990, aan te wijzen een verplicht fietspad aan de zuidzijde van de Schimmelpennincklaan tussen de Savornin Lohmanstraat en de Waliënsestraat.

Overwegingen:

De Schimmelpennincklaan is een ontsluitingsweg maar tevens een schoolroute. Op grond van beleidsuitgangspunten horen langs een ontsluitingsweg fietsvoorzieningen. Bij het groot onderhoud aan deze weg is besloten om aan de zuidzijde van de Schimmelpennincklaan een verplicht fietspad voor fietsers in twee richtingen aan te leggen, in aansluiting op de al aanwezige structuur van fietspaden in de omgeving.

Net ter hoogte van de school en de brug over de Whemerbeek is de beschikbare ruimte onvoldoende om een fietsvoorziening aan te brengen. Daarom wordt het fietspad alleen voor het hierboven genoemde weggedeelte aangebracht. Via het fietspad Voorninklaan kunnen fietsers veilig de school bereiken.

Met deze maatregel wordt beoogd de verkeersveiligheid te verzekeren, de bruikbaarheid van de weg te waarborgen en de leefbaarheid te vergroten (conform artikel 2, lid 1 WVW).

 

Aldus vastgesteld op 23 augustus 2016

Burgemeester en Wethouders van Winterswijk

Namens deze,

M. de Jong

Team Civiel en Verkeer

Bezwaar- of beroepsclausule

Belanghebbende kunnen binnen 6 weken na de datum van deze publicatie tegen dit besluit bezwaar maken. U kunt een gemotiveerd bezwaarschrift sturen aan: college van Burgemeester en Wethouders t.a.v. Commissie Bezwaarschriften, Postbus 101, 7100 AC Winterswijk.

Mocht er sprake zijn van spoed dan kunt u tegelijkertijd een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter van de Rechtbank Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, Postbus 9030, 6800 EM Arnhem.

U kunt het verzoekschrift ook digitaal indienen bij genoemde rechtbank via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

 

Naar boven