Voorontwerp bestemmingsplan Kanaalpark

Logo Leiden

Overeenkomstig artikel 1.3.1. van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven burgemeester en wethouders van Leiden kennis van de voorbereiding van het bestemmingsplan ’Kanaalpark’ (NL.IMRO.0546.BP00129-0101).

 

Toelichting

Het bestemmingsplan maakt de bouw van een nieuw appartementencomplex op het perceel Kanaalpark 147 mogelijk. Het leegstaande kantoorpand op dat perceel zal eerst worden gesloopt. Daarnaast staat het bestemmingsplan de bouw van een tweede appartementencomplex op het voormalige parkeerterrein van het perceel Kanaalpark 159 toe. En tot slot bevat het bestemmingsplan een zogenaamde wijzigingsbevoegdheid om in de toekomst versneld de bouw van een derde woongebouw op het perceel Kanaalpark 141 toe te staan, in plaats van het kantoorgebouw op die plek. De drie woongebouwen bieden in totaal ruimte voor ca. 180 woningen. De nieuwbouw gaat gepaard met een herinrichting van het openbaar gebied in het Kanaalpark, met het doel meer groen en water in het gebied toe te voegen. Het parkeren zal na uitvoering van het plan grotendeels in een nieuwe half-verdiepte parkeergarage onder de nieuwbouw op Kanaalpark 147 plaatsvinden, zodat het aantal parkeerplaatsen in het openbaar gebied kan worden verkleind.

 

Inspraak

Op 30 augustus 2016 heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het voorontwerp bestemmingsplan voor inspraak vrij te geven. Het voorontwerp bestemmingsplan ligt van vrijdag 9 september 2016 tot en met donderdag 20 oktober 2016 ter inzage in het atrium van het stadhuis (Stadhuisplein 1) en bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis, Langegracht 72), beide geopend op maandag t/m vrijdag van 8.30-17.00 uur. Het stadhuis is ook open op donderdagavond van 17.00-20.00 uur en zaterdag van 9.00-13.00 uur. De digitale versie van het voorontwerp bestemmingsplan is beschikbaar op de website www.leiden.nl/ruimtelijkeordening en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Reacties

Gedurende de inspraaktermijn kunnen schriftelijke reacties op het voorontwerp bestemmingsplan worden ingediend bij burgemeester en wethouders van de gemeente Leiden (postbus 9100, 2300 PC Leiden). Het is ook mogelijk uw inspraakreactie per e-mail te sturen naar sleutel@leiden.nl, onder vermelding van ‘inspraak voorontwerp bestemmingsplan Kanaalpark, t.a.v. team RO'. Een mondelinge inspraakreactie kan naar voren worden gebracht na voorafgaande afspraak via het secretariaat van het team RO, tel. (071) 5165828.

 

Informatie

Nadere informatie kunt u inwinnen bij Bouwen en Wonen (Stadsbouwhuis), Langegracht 72, tel. 14 071 of via www.leiden.nl/contact.

Naar boven