Ontwerpbestemmingsplan Herziening Kapelakkers

Logo Baarle-Nassau

Burgemeester en wethouders maken bekend dat op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het ontwerpbestemmingsplan Herziening Kapelakkers ter inzage ligt. Dit bestemmingsplan is opgesteld om een uitbereiding van de grensoverschrijdende woonwijk Kapelakkers mogelijk te maken. Het gaat nu om het gebied achter de woningen Kapelstraat 1a Baarle-Nassau en Kapelstraat 44 t/m 47 Baarle-Hertog, tot aan de kruising Kapelakker/Krukakker. Hiervoor is aan Belgische zijde een verkavelingsplan ingediend, dat de daarvoor voorgeschreven wettelijke Belgische procedure doorloopt. Het bestemmingsplan Herziening Kapelakkers ziet op het Nederlandse deel. Het plan bevat 22 woningen met bijbehorende openbare ruimte. De woningen krijgen allemaal de voordeur op Belgisch grondgebied.

 

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf maandag 12 september 2016 voor de duur van zes weken ter inzage. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan eenieder schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen ingediend worden bij de gemeenteraad van Baarle-Nassau, Postbus 105, 5110 AC Baarle-Nassau. Het ontwerpbestemmingsplan ligt in papieren vorm ter inzage in het gemeentehuis en kan digitaal geraadpleegd worden via www.ruimtelijkeplannen.nl (ID = NL.IMRO.0744.BSPKapelakhrz-c001) en de gemeentelijke website.

 

Indien u een mondelinge toelichting bij of nadere informatie over het bestemmingsplan wenst kunt u daarvoor contact opnemen met de heer Keijsers van het cluster Ruimtelijke Ontwikkeling. Ook indien u mondeling uw zienswijze wilt indienen kunt u met hem contact opnemen. Dit kan via telefoonnummer 14 013. Voor meer informatie over de Belgische procedure kunt u contact opnemen met de gemeente Baarle-Hertog.

 

Baarle-Nassau,

9 september 2016

 

Naar boven