VERKEERSBESLUIT

Logo Zaltbommel

Riddertoernooi Slot Loevestein 22 en 213 oktober 2016

Burgemeester en wethouders van Zaltbommel;

O verwegende dat :

  • -

    in Poederoijen op 22 en 23 oktober 2016 in en om Slot Loevestein een Riddertoernooi zal worden georganiseerd;

  • -

    in het belang van de verkeersveiligheid het gewenst is enkele verkeersmaatregelen te nemen.

G elet op :

  • -

    het bepaalde in artikel 34 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer;

  • -

    het advies van de politie, team Bommelerwaard, d.d. 1 augustus 2016.

Besluiten:

- in Poederoijen op 22 oktober 2016 van 11.00 uur tot 17.00 uur en op 23 oktober 2016 van 11.00

 uur tot 17.00 uur door middel van het plaatsen van een paal, met daarop bevestigd een bord E1

van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens, R.V.V. 1990, een èènzijdig

 parkeerverbod in te stellen voor de Schouwendijk:

Daaraan de volgende voorschriften te verbinden:

- aan hulpverleningsinstanties als brandweer, politie en ambulancedienst dient te allen tijde doorgang worden verleend;

- u dient zorg te dragen voor voldoende parkeergelegenheid indien de weilanden te nat zijn om op te parkeren;

- om het verkeer in goed banen te leiden dient u voldoende verkeersregelaars in te zetten voor toezicht op het verkeer, zodat er geen overlast ontstaat voor het doorgaande verkeer;

- op grond van de Regeling Verkeersregelaars kunnen organisatoren van evenementen bij de Stichting Verkeersregelaars Nederland via e-learning de vereiste instructie van de Politie voor evenementenverkeersregelaars verkrijgen. Eenmalige verkeersregelaars moeten de via e-learning verkregen instructieverklaring tijdens de inzet kunnen tonen. Aan verkeersregelaars voor bepaalde tijd wordt op basis van die instructieverklaring door de gemeente een zogenaamde “Aanstellingspas Verkeersregelaar” verstrekt, waaraan zij de bevoegdheid van “evenementenverkeersregelaar” ontlenen. Deze pas moet geldig zijn en zij dienen deze pas tijdens hun werkzaamheden bij zich te dragen. De verkeersregelaars mogen uitsluitend optreden in de Regeling Verkeersregelaars voorgeschreven kleding. Bovendien dienen de verkeersregelaars verzekerd te zijn voor Wettelijke aansprakelijkheid zaak- en persoonsschade en Huishoudelijke hulp;

- de verkeersborden moeten op de juiste wijze worden opgesteld en na afloop weer worden verwijderd.

- u dient de dranghekken vooraf op de juiste plaats op te stellen en na afloop te verwijderen.

RECHTSMIDDELEN

Tegen dit besluit kunt u en kunnen andere belanghebbenden binnen zes weken na de dag van verzending daarvan bezwaar maken. Daarvoor kunt u een bezwaarschrift bij ons college indienen.

Een bezwaarschrift bevat in ieder geval uw naam, adres en handtekening, het besluit waartegen u bezwaar maakt en de reden waarom u het niet eens bent met het besluit. De behandeling van een bezwaarschrift mag volgens de wet, te rekenen vanaf dag nadat de bezwaartermijn is verstreken, maximaal 12 weken in beslag nemen. Deze termijn van 12 weken kan met 6 weken verdaagd worden. De behandeling van een bezwaarschrift is kosteloos.

Het besluit treedt direct in werking, ook al wordt er bezwaar gemaakt. Bent u van mening dat - zolang nog niet op het bezwaarschrift is beslist - het besluit niet in werking zou moeten treden, dan kunt u de Voorzieningenrechter verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

Een voorlopige voorziening kan alleen worden gevraagd als er ook bezwaar gemaakt is. Ook moet er sprake zijn van een spoedeisend belang. Voor de behandeling van een verzoekschrift moet u griffierecht betalen. Een verzoekschrift moet u richten aan de Voorzieningenrechter van de rechtbank in Gelderland, Afdeling Bestuursrecht, postbus 9030, 6800 EM Arnhem. U kunt ook digitaal een verzoekschrift indienen via http://loket.rechtspraak.nl/bestuursrecht. Daarvoor moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven