Ontwerpbestemmingsplan Achterdijk 9 en 9a Rijpwetering (BA20160005) gecoördineerd met ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen van het bouwen van een loods, hout-en schapenhok en paardenbak op het perceel Achterdijk 9a te Rijpwetering  (W20160124)

Logo Kaag en Braassem

Het college van burgemeester en wethouders maakt het volgende bekend. Op grond van de artikelen 3.1, 3.8 en 3.32 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht ligt het ontwerpbestemmingsplan Achterdijk 9 en 9a Rijpwetering (BA20160005) gecoördineerd met ontwerpomgevingsvergunning voor het bouwen van een loods, hout-en schapenhok en paardenbak (W20160124) ter inzage.

Locatie van het bestemmingsplan

Het plangebied betreft de achtergelegen percelen van Achterdijk 9 en 9a te Rijpwetering.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het voorliggende bestemmingsplan gaat uit van de sanering van de geldende bestemming Sierteelt, inclusief de aanwezige kassen en een oude schuur ter plaatse van het perceel aan de Achterdijk 9-9a te Rijpwetering. Het huidige bouwvlak uit het vigerende bestemmingsplan wordt hiertoe verkleind en beter landschappelijk ingepast. Naast de nieuwe schuur en paardenbak zal ook de (kleine) bestaande schapenschuur/houtopslag onderdeel uitmaken van het bouwvlak. Conform 6.24 Wro is op 1 september 2016 een anterieure overeenkomst afgesloten tussen de initiatiefnemer en de gemeente Kaag en Braassem om de economische uitvoerbaarheid van het plan te waarborgen.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Iedereen kan het ontwerpbestemmingsplan en ontwerpomgevingsvergunning en de bijbehorende stukken van donderdag 8 september  t/m woensdag 19 oktober 2016 inzien bij de ontvangstbalie in het gemeentehuis, Westeinde 1 in Roelofarendsveen. De zakelijke beschrijving van de overeenkomst ligt gelijktijdig ter inzage. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl. Hiervoor kunt u het ID-nummer NL.IMRO.1884.BPACHTERDIJK9EN9A-ONT1  gebruiken.

Hoe kunt u reageren?

Van donderdag 8 september t/m woensdag 19 oktober 2016 kan iedereen schriftelijk een reactie geven op het ontwerpbestemmingsplan, ontwerpomgevingsvergunning en de bijbehorende stukken.

De zienswijzen tegen het ontwerpbestemmingsplan richt u aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. In uw reactie moet u duidelijk uw naam en adres vermelden, en aangeven dat het over het ontwerpbestemmingsplan Achterdijk 9en 9a Rijpwetering gaat.

De zienswijzen tegen de ontwerpomgevingsvergunning moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen.

Voor het ontwerpbestemmingsplan en de ontwerpomgevingsvergunning heeft de Gemeenteraad ex artikel 3.30 Wro op 14 december 2015 een coördinatiebesluit genomen inhoudende dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning gecoördineerd in procedure worden gebracht.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met een van onze klantadviseurs, tel. 071-3327272, e-mail info@kaagenbraassem.nl.

 

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem, 7 september 2016

 

Naar boven