Bestemmingsplan en omgevingsvergunning Sluisstraat 1 en 1a

Logo Gooise Meren

Burgemeester en wethouders van Gooise Meren maken, ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening (Wro), bekend dat in de vergadering van 29 juni 2016 de gemeenteraad het bestemmingsplan Sluisstraat 1 en 1a met identificatienummer NL.IMRO.1942.BP3001SLUISSTR2015-va01 heeft vastgesteld.

Het college heeft op 7 september 2016 besloten de omgevingsvergunning met nummer M-HZ_WABO-2014-1445 te verlenen voor de uitbouw van het Sluishuis.

Het vastgestelde bestemmingsplan en de omgevingsvergunning liggen, met ingang van (donderdag 8 september 2016) voor een periode van zes weken, (tot en met woensdag 19 oktober 2016) voor een ieder ter inzage.

Omschrijving

Het bestemmingsplan voorziet in het plan om het planologisch-juridisch mogelijk te maken het Sluishuis te gaan gebruiken als woning en tevens een uitbouw te realiseren.

Het verlenen van de omgevingsvergunning voor het bouwplan wordt gecoördineerd met de bestemmingsplanprocedure op grond van artikel 3.30 Wro.

Dat betekent dat het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning dezelfde procedure volgen.

Ter inzage ligging

Binnen de genoemde termijn is het vastgestelde bestemmingsplan Sluisstraat 1 en 1a beschikbaar gesteld op bestuur.gooisemeren.nl, onder bestemmingsplannen. Eveneens is het bestemmingsplan raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl Tevens kan het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning met de daarbij behorende stukken worden ingezien bij de Centrale Balie van de gemeente Gooise Meren, Brinklaan 35 Bussum.

Indienen beroep Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning worden voor de mogelijkheid van beroep als één besluit gezien.

Binnen de gestelde termijn van zes weken (donderdag 8 september tot en met woensdag 19 oktober 2016) kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijze, omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt en belanghebbenden die tijdig hun zienswijze tegen het ontwerp-omgevingsvergunning bij burgemeester en wethouders kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet hebben gedaan, schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling treedt in werking de dag na die waarop de beroepstermijn verstreken is. Indien binnen de beroepstermijn naast het beroepschrift tevens een verzoek is ingediend om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit van de gemeenteraad niet in werking voordat op een dergelijk verzoek is beslist.

Nadere informatie

Voor verdere inlichtingen kunt u tijdens kantooruren contact opnemen met mevrouw K. Steenbakkers op het telefoonnummer (035) 20 70 701.

G emeente Gooise Meren , 7 september 2016

Naar boven