Bekendmaking voornemen tot onttrekking aan de openbaarheid alsmede tot het openbaar bestemmen van delen van de Steenoever

Logo Ommen

Burgemeester en wethouders van Ommen maken bekend voornemens te zijn om de Steenoever, gelegen tussen de rivier de Vecht en de (toekomstige) nieuwe watergeul met de naam Koeksegeul, conform artikel 9 van de Wegenwet aan de openbaarheid te onttrekken. Voorts wordt het zuidelijke gedeelte van de Steenoever naar het westen verlegd. Het nieuwe tracé van dit weggedeelte van de Steenoever krijgt een openbare bestemming. Bovengenoemde maatregelen hangen samen met het project Vechtoevers, dat gericht is op het creëren van meer ruimte voor het water en het versterken van de beleving van het groen-/en recreatiegebied langs de Vecht. Meer informatie over dit project is te vinden op de website van het waterschap (www.vechtstromen.nl/projecten).

Het ontwerpbesluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 15 september 2016 tot 28 oktober 2016 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis.

Gedurende deze termijn van inzage kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. U kunt uw zienswijze schriftelijk of mondeling doorgeven. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 7770 BA Ommen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt bij de Publieksdienst, telefoon 14 0523. In de zienswijzen moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijzen betrekking hebben.

Wij maken u erop attent dat slechts beroep tegen de uiteindelijke beschikking kan worden ingediend als ook een zienswijze is ingebracht tegen de ontwerpbeschikking en men belanghebbende is.

 

Naar boven