Bekendmaking onttrekking aan de openbaarheid van de Akkersteeg

Logo Ommen

Burgemeester en wethouders van Ommen maken bekend de Akkersteeg te Ommen, gelegen tussen de Hessenweg West en Bossteeg, conform artikel 9 van de Wegenwet aan de openbaarheid te onttrekken. Deze maatregel hangt samen met het feit dat de Akkersteeg na reconstructie van het knooppunt N48/N340 een doodlopende weg wordt en thans, vooruitlopend hierop, reeds in gebruik is genomen als landbouwgrond.

Het besluit en de overige daarop betrekking hebbende stukken liggen met ingang van 15 september 2016 tot 28 oktober 2016 voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis.

Gedurende deze termijn van inzage kan een ieder een zienswijze naar voren brengen. U kunt uw zienswijze schriftelijk of mondeling doorgeven. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Postbus 500, 7770 BA Ommen. Voor het naar voren brengen van een mondelinge zienswijze kan een afspraak worden gemaakt bij de Publieksdienst, telefoon 14 0523. In de zienswijzen moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbesluit de zienswijzen betrekking hebben.

Tijdens de ter inzage termijn kunnen belanghebbenden tegen deze beslissing op grond van de Algemene wet bestuursrecht een beroepschrift indienen bij de Rechtbank Overijssel, afdeling Bestuursrecht, Postbus 10067, 8000 GB Zwolle. Het beroepsschrift moet zijn ondertekend en

moet tenminste bevatten de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een aanduiding van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden (motivering) van het beroep. Geen beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat zij geen zienswijzen bij burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht. Tevens kan binnen de genoemde termijn bij de voorzieningenrechter van genoemde rechtbank een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend. Voor de procedures is griffierecht verschuldigd. De

beschikking wordt na afloop van de beroepstermijn van kracht tenzij beroep is ingesteld en een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan. De beschikking wordt niet van kracht voordat op dat verzoek is beslist.

 

Naar boven