Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening geluid Aan de Noord Papendrecht

Logo Papendrecht

Het college van burgemeester en wethouders van Papendrecht maakt bekend dat op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening (Wro) het ontwerpbestemmingsplan Parapluherziening geluid Aan de Noord Papendrecht, nummer NL.IMRO.0590.bp09parapluadnoord-2001 met ingang van 9 september 2016 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage ligt.

Dit is een partiële herziening voor de bestemmingsplannen Aan de Noord en Bedrijventerrein Het Nieuwland. Met de herziening wordt de geluidruimteverdeling vastgelegd in een bestemmingsplan. De herziening is conserverend van aard. De zonegrens van Industrieterrein Aan de Noord blijft in Papendrecht ongewijzigd.

Het industrieterrein Aan de Noord is gelegen in de gemeenten Alblasserdam, Hendrik-Ido-Ambacht en Papendrecht. Het industrieterrein wordt vanuit de Wet geluidhinder aangemerkt als een gezoneerd industrieterrein. De gemeente Alblasserdam is zonebeheerder.

De geluidruimteverdeling voor het industrieterrein Aan de Noord is in 2010 vastgelegd in het zonebeheerplan Industrieterrein Aan de Noord. De juridische status van zonebeheerplannen is beperkt gebleken, zodat het vastleggen van geluidruimte in een bestemmingsplan noodzakelijk is. De Parapluherziening voorziet hierin. De geluidrechten van bedrijven zijn gerespecteerd. In de betrokken gemeenten worden tegelijkertijd parapluherzieningen voor het aspect geluid in procedure gebracht.

Het bestemmingsplan bestaat uit een verbeelding van het plangebied, regels en een toelichting.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt van vrijdag 9september tot en met donderdag 20oktober2016voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. De stukken kunnen tijdens openingstijden op werkdagen worden ingezien in de hal of op afspraak (telefoonnummer 14078). De stukken kunnen ook op www.ruimtelijkeplannen.nl of op de gemeentelijke website (www.papendrecht.nl) worden ingezien.

Tijdens de termijn van terinzagelegging bestaat de mogelijkheid schriftelijk op de stukken te reageren. Deze reacties kunnen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 11, 3350 AA Papendrecht.

Ook het indienen van een mondelinge reactie is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk één week voor het einde van de terinzagelegging, een afspraak te worden gemaakt met de afdeling Ruimtelijke ontwikkeling, team Innovatie en beleid (14078). Het is niet mogelijk telefonisch uw inspraakreactie kenbaar te maken.

Burgemeester en wethouders van Papendrecht, 7 september 2016,

De secretaris, De burgemeester,

Naar boven