Ontwerpbestemmingsplan Quabbenburgerweg 23, Terwolde, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen

Logo Voorst

Burgemeester en wethouders van Voorst maken het volgende bekend:

Ontwerpbestemmingsplan Quabbenburgerweg 23, Terwolde, ontwerpbeeldkwaliteitsplan en ontwerpbesluit geen exploitatieplan vast te stellen

Met ingang van 8 september 2016 liggen voor een periode van zes weken voor iedereen ter inzage een ontwerp van het bestemmingsplan Quabbenburgerweg 23, Terwolde (NL.IMRO.0285.20226-OW00), een ontwerp van het beeldkwaliteitsplan, een ontwerp van het besluit geen exploitatieplan vast te stellen en de bijbehorende stukken. Deze ontwerpen en de bijbehorende stukken kunt u op werkdagen van 8.30 uur tot 12.15 uur inzien bij de balie VROM in het gemeentehuis van Voorst, H.W. Iordensweg 17 in Twello. Ook bestaat de mogelijkheid om op andere tijden de stukken in te zien. Hiervoor kunt u een afspraak maken met de behandelend ambtenaar, Kevin Stremmelaar. Zijn telefoonnummer is (0571) 27 93 54. De ontwerpbesluiten en de bijbehorende stukken zijn ook digitaal beschikbaar gesteld. Op de website www.voorst.nl onder Wonen | Bouwen en Ruimtelijke Ordening | Ruimtelijk plan raadplegen | Ruimtelijke plannen: ter inzage kunt u de stukken bekijken. Tevens kan het ontwerpbestemmingsplan op de website www.ruimtelijkeplannen.nl geraadpleegd worden.

Dit bestemmingsplan maakt het mogelijk om, ten behoeve van het behoud van de authentieke deel van de monumentale boerderij, een woonfunctie in de bestaande wagenschuur te realiseren op het perceel Quabbenburgerweg 23 in Terwolde.

Het beeldkwaliteitsplan biedt het kader voor het te ontwikkelen architectonisch en stedenbouwkundig ontwerp voor de woning en het landschappelijk ontwerp van de buitenruimte. Na vaststelling door de gemeenteraad vormt het beeldkwaliteitsplan het wettelijk toetsingsinstrument voor welstand voor het desbetreffende plangebied en komt daarmee voor wat betreft het plangebied in de plaats van de Welstandsnota.

Gedurende de bovengenoemde periode kan iedereen zienswijzen naar keuze schriftelijk of mondeling naar voren brengen. Uw schriftelijke zienswijze kunt u richten aan de gemeenteraad van Voorst. Per e-mail is dit mogelijk via raad@voorst.nl. Vermeld daarbij dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Quabbenburgerweg 23, Terwolde. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar.

Twello, 7 september 2016

J.T.H.M. Penninx, burgemeester

E.J.M. van Leeuwen, secretaris

Naar boven