Kennisgeving ontwerp-actualisatieplan Omgevingsvisie en ontwerp-actualisatieplan Omgevingsverordening (verbeterde versie)

Logo Gelderland

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland hebben op 12 juli 2016 het ontwerp actualisatieplan Omgevingsvisie en het ontwerp-actualisatieplan Omgevingsverordening (december 2016) met respectievelijk planidentificatienummers NL.IMRO.9925.SVOVa3-ontw en NL.IMRO.9925.PVOVa2-ontw vastgesteld en vrijgegeven voor inspraak.

Deze kennisgeving wordt opnieuw gepubliceerd omdat er in de eerder publicatie (de Staatscourant 2016/44254) het tijdstip van de informatiebijeenkomst onjuist stond vermeld.

 

Terinzagelegging

De ontwerp-actualisatieplannen liggen van 19 augustus 2016 tot en met 30 september 2016 ter inzage, samen met de daarop betrekking hebbende stukken. In de ontwerp-actualisatieplannen worden de volgende onderdelen herzien:

 

  • a.

    Water

    Aanpassing inzake innamepunt Brakel – Grondwaterbescherming - Grondwaterbescherming voor menselijke consumptie -Aanpassing werkwijze Gewenst Grond- en Oppervlaktewater Regime (GGOR) - Kaarten Hoogste Ecologische Niveau (HEN) en Specifiek Ecologische Doelstelling (SED)

 

  • b.

    Detailhandel

    Aanpassing inzake nevenactiviteiten en duurzame ontwrichting

 

  • c.

    Energietransitie

    Aanpassingen windvisie - Aanpassingen mestvergisting - Laagvliegroutes - Zonnepark - Beleidskader Energietransitie

 

  • d.

    Geluid

    Nieuw stiltegebied gevolg doortrekking A15

 

  • e.

    Natuur

    Verruiming bestemming GNN aan de hand van limitatieve lijst - Vuilstortlocaties voor zonnenparken - Weidevogelgebieden - Ganzenrustgebieden - Wet Natuurbescherming - Groei en Krimp op de Veluwe

 

  • f.

    Landbouw

    Wijziging in het kader van het Plussenbeleid niet-grond gebonden landbouw - Wijzingen grondgebonden rundveehouderij

 

  • g.

    Economie

    Wijzigingen algemene tekst economie

 

  • h.

    Bedr i jven terreinen

    Bedrijvenpark H2O

 

  • i.

    Cultuur en erfgoed

    Wijzigingen algemene tekst cultuur en erfgoed

 

  • j.

    Overig

    Aanpassing regiogrens ten gevolge gemeentegrenswijziging Nijkerk-Putten - Aanpassing provinciegrens Groesbeek- Mook Middelaar - Aanpassing waardevol gebied Zaltbommel

 

Procedure zienswijze

Tijdens de bovengenoemde periode kan een ieder zijn of haar zienswijze naar voren brengen op de actualisatieplannen voor de Omgevingsvisie en Omgevingsverordening Gelderland.

Dit kan als volgt:

  • a.

    Digitaal

  • b.

    Schriftelijk

Mondeling

Digitaal inspreken via de website heeft de voorkeur.

 

Digitaal

U kunt uw zienswijze digitaal inbrengen via de Planoviewer. Een link naar deze viewer vindt u vanaf 19 augustus op www.gelderland.nl/omgevingsvisie

 

Schriftelijk

Schriftelijke reacties moeten worden gericht aan: het college van Gedeputeerde Staten van Gelderland. Graag onder vermelding van Actualisatieplan Omgevingsvisie en Omgevingsverordening (december 2016), zaaknummer 2016-002242. U kunt uw reactie mailen naar POSTBUS 9090, 6800 GX Arnhem.

 

Mondeling

Mondeling reageren kan gedurende de periode van terinzagelegging op maandag dinsdag en donderdag van 13:00 tot 17:00 uur. U kunt hiervoor contact opnemen met mevr. P. Saltet, telefoonnummer 026 -3599266.

 

Waar kunt u de actualisaties vinden

De ontwerp-actualisaties van de Omgevingsvisie en Omgevingsverordening zijn per 19 augustus 2016 te raadplegen in de Planoviewer (via www.gelderland.nl/omgevingsvisie) en tevens op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl via de links:

 

Verordening: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.PVOVa2-ontw

 

Visie: www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.9925.SVOVa3-ontw

 

Daarnaast is er de mogelijkheid de ontwerp-actualisatieplannen te bekijken bij de balie van het provinciehuis, Markstate Eusebiusplein 1a; 6811 HE Arnhem. U kunt hier tijdens de periode van de terinzagelegging terecht van maandag tot en met vrijdag van 9:00 tot 16:30 uur.

 

Informatiebijeenkomst

Gedurende de termijn van terinzagelegging wordt een informatie bijeenkomst georganiseerd op 8 september van 19:00 tot 21:00 uur in Hotel Haarhuis, Stationsplein 1, 6811 KG Arnhem

 

Verder verloop en rechtsbescherming

Na het sluiten van de termijn van terinzagelegging zullen Gedeputeerde Staten, mede naar aanleiding van de ingediende zienswijzen een definitief voorstel aanbieden aan Provinciale Staten.

 

Gedeputeerde Staten van Gelderland

 

Naar boven