Bekendmaking ontwerp bestemmingsplan Beekenoord 2016, gemeente Westervoort

Logo Westervoort

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 3.8. van de Wet ruimtelijke ordening, het Besluit ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 de Algemene wet bestuursrecht het volgende bekend.

Voor de woonwijk Beekenoord is een nieuw bestemmingsplan in voorbereiding. De redenen zijn:

 

  • De wens om delen van het plangebied van een aangepast woningbouwprogramma te voorzien en

  • Het verstrijken van de geldigheidsduur van 10 jaar van het geldende bestemmingsplan Beekenoord, dat is vastgesteld op 17 september 2007.

Met het bestemmingsplan ontstaat een nieuw actueel juridisch-planologisch kader voor het gebied.

 

Wat is er al gebeurd?

  • Voorafgaand aan deze ter inzage legging is overleg gevoerd met een aantal (maatschappelijke) instanties (op grond van het Besluit ruimtelijke ordening, dit ging over een voorontwerp van het bestemmingsplan). De resultaten daarvan zijn opgenomen in een reactienota. De nota is als bijlage bij het ontwerp van het bestemmingsplan gevoegd. 

  • Naar aanleiding van dit overleg zijn enkele wijzigingen doorgevoerd. In een bijlage bij het ontwerpbestemmingsplan staan de wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp vermeld.

 

De inhoud van het ontwerp bestemmingsplan

Het ontwerp van het bestemmingsplan Beekenoord 2016 is bedoeld om enerzijds meer flexibiliteit in het woningbouwprogramma te brengen en anderzijds om de bestaande situatie vast te leggen. Het plan voorziet niet in nieuwe ontwikkelingen. Bestemmingen wijzigen niet, alleen worden andere benamingen gebruikt om de bestemming aan te geven. In verband met de in regionaal verband gemaakte woningbouwafspraken neemt het aantal woningen in het plangebied met negen af.

Bij het ontwerp van het bestemmingsplan horen o.a. de volgende bijlagen:

  • akoestisch onderzoek met twee aanvullingen/memo’s;

  • een aanvulling op het beeldkwaliteitsplan;

  • quickscan flora en fauna.

 

Het plan inzien

Het ontwerp van het bestemmingsplan met de bijlagen ligt van 25 augustus 2016 tot en met 5 oktober 2016 (zes weken) voor een ieder ter inzage bij de publieksbalie van het gemeentehuis, Dorpsplein 1 in Westervoort. Het kan alleen na het maken van een afspraak worden ingezien.

U kunt een afspraak maken via www.westervoort.nl of telefonisch: (026) 317 99 11. U kunt de stukken ook digitaal inzien op www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek op planidentificatienummer NL.IMRO.0293.BPBEEK2015001-0002).

 

Wilt u reageren?

Binnen de periode van zes weken is het mogelijk om schriftelijk of mondeling een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan in te dienen. Een schriftelijke reactie stuurt u ter attentie van de gemeenteraad van Westervoort naar postbus 40, 6930 AA Westervoort.

Voor het geven van een mondelinge reactie of voor meer informatie kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimte & Samenleving van de gemeente. Van een mondelinge reactie wordt een beknopt verslag gemaakt.

Zienswijzen worden gebundeld en van commentaar voorzien in een commentaarnota. De gemeenteraad neemt vervolgens een besluit over de (eventueel) ingediende zienswijzen en over de vaststelling van het bestemmingsplan.

 

Vaststelling van hogere grenswaarden

Op grond van het akoestisch onderzoek moeten voor bepaalde geprojecteerde woningen hogere grenswaarden volgens de Wet geluidhinder worden vastgesteld. Dat besluit moet genomen zijn vóórdat de gemeenteraad besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan.

Dit is een aparte procedure.

 

Na vaststelling van het plan….

Nadat de gemeenteraad het bestemmingsplan heeft vastgesteld wordt dat besluit weer bekend gemaakt. Bij de vaststelling kunnen overigens wijzigingen worden aangebracht ten opzichte van het ontwerpplan. Als daarvan sprake is dan worden die wijzigingen in de bekendmaking vermeld.

De stukken liggen opnieuw gedurende zes weken ter inzage en u kunt dan beroep indienen.

Naar boven