Buitenring, afsluiting N298, tijdelijkebewegwijzering in verband met uitvoeringswerkzaamheden ten behoeve van het project,augustus 2016.

Logo Heerlen

 

V ERKEERSBESLUIT

Burgemeester en Wethouders van Heerlen;

Gelet op :

De bepalingen van de Wegenverkeerswet 1994, het Reglement Verkeersregels en

Verkeerstekens 1990, het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het

Wegverkeer, de Algemene wet Bestuursrecht en het mandaatbesluit van 23 juni 2015.

0verwegende dat :

Ten behoeve van de aanleg van de Buitenring wordt de N298 (tijdelijk) afgesloten voor het verkeer. Om het doorgaande verkeer Amstenrade-Hoensbroek-Nuth v.v. zo min mogelijk te hinderen wordt er een omleidingsroute ingesteld. Deze omleiding gaat via de Hommerterweg.

De Schuureikenweg wordt omgebogen en wordt de toegang tot bedrijven en woningen. De omleiding en de toegang blijven in stand zo lang als nodig blijkt.

Uit oogpunt van

het verzekeren van de veiligheid op de weg, het beschermen van weggebruikers en passagiers, het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan, het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer, het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder of schade en het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte aantasting van het karakter of van de functie van objecten of gebieden.

i s het gewenst om

op de Hommerterweg de verkeerssnelheid te beperken vanwege een beperkte rijwegbreedte en een te verwachten toename van het aantal voertuigen en fietsers. Tevens zal op de Schuureikenweg met de aansluiting op de rotondes van de buitenring worden begonnen. Hierdoor zal het verkeer tijdelijk via een bijpas worden afgewikkeld

Motivering:

Hierdoor wordt de verbinding van Amstenrade en Hoensbroek met Nuth gegarandeerd en wordt de verkeersveiligheid bevorderd.

Belangenafweging :

De gemeentelijke belangen wegen zwaarder dan de belangen van overige belanghebbenden.

Belanghebbenden worden niet onevenredig benadeeld door het treffen van de maatregel

en er ontstaat geen onduidelijke verkeerssituatie.

Gehoord/Overleg :

Ingevolge artikel 24 van het BABW is vooraf overleg gepleegd met de korpschef van het

regionale politiekorps;

De Hommerterweg en de Schuureikenweg zijn in beheer bij de gemeente Heerlen.

B esluiten:

Door middel van de plaatsing van 2 borden A0130 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 op de Hommerterweg tussen de N298 en de gemeentegrens met Nuth (kern Amstenrade) de maximale snelheid tijdelijk te beperken tot 30 km/uur, conform tekening “afsluiting N298” d.d. 26-07-2016.

Door middel van de plaatsing van de borden C01 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 de nieuwe verbindingsweg tussen de Schuureikenweg en de nieuwe rotondes van de Buitenring af te sluiten voor alle verkeer, conform tekening “afsluiting N298” d.d. 26-07-2016.

Door middel van de plaatsing van de borden C16 van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 de nieuwe verbindingsweg tussen de Schuureikenweg en de nieuwe rotondes van de Buitenring af te sluiten voor voetgangers, conform tekening “afsluiting N298” d.d. 26-07-2016.

Door middel van de plaatsing van de borden D05r en D05l van het Reglement Verkeersregels en Verkeerstekens 1990 op de nieuwe verbindingsweg een verplichte rijrichting in te stellen voor het verkeer, conform tekening “afsluiting N298” d.d. 26-07-2016.

Heerlen,

Burgemeester en wethouders van Heerlen,

namens dezen,

het waarnemend hoofd van het bureau Beleid en bedrijfsvoering van de afdeling Beheer en onderhoud.

A.Mathissen-Wetzelaer,

Bezwaar:

Ingevolge artikel 7:1 van de Algemene Wet Bestuursrecht kan iedere belanghebbende, binnen een termijn van 6 weken nadat dit besluit is bekendgemaakt in de Staatscourant, bezwaren indienen tegen dit besluit bij het College van Burgemeester en Wethouders van Heerlen, postbus 1, 6400 AA Heerlen.

Het bezwaar heeft geen schorsende werking.

Indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist, kan -nadat bezwaar is gemaakt bij het College van Burgemeester en Wethouders- aan de voorzieningenrechter van de Rechtbank Limburg, bestuursrechtelijke zaken, postbus 950, 6040 AZ Roermond, worden verzocht om een voorlopige voorziening te treffen. Hieraan zijn griffierechten verbonden.

Bijlagen

Tekening: Afsluiting N298, d.d. 26-07-2016.

Naar boven