Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 2-de reparatieherziening bestemmingsplan buitengebied Peel en Maas: Stille Wille en Beringerzand

Logo Peel en Maas

Ter inzage t/m 9 maart 2016: Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan 2e reparatieherziening bestemmingsplan buitengebied Peel en Maas: Stille Wille en Beringerzand

Hieronder vindt u achtergrondinformatie over permanent wonen op recreatieterreinen en het bijhorende bestemmingsplan. Onder “Officiële bekendmaking ” vindt u informatie over waar u het bestemmingsplan kunt inzien en hoe u eventueel beroep kunt instellen.

Permanent wonen op recreatieterreinen in Peel en Maas

Permanent wonen op recreatieterreinen is in Nederland al jarenlang een onderwerp van discussie tussen overheden, recreanten, bewoners en eigenaren van recreatieterreinen. Kern van het probleem is dat het permanent bewonen van recreatiewoningen niet is toegestaan. In de praktijk komt het echter toch veel voor. In Peel en Maas wordt op twee recreatieterreinen permanent gewoond, namelijk op Camping/Bungalowpark Beringerzand in Panningen en Bungalowpark Stille Wille in Meijel. Voor deze terreinen is een bestemmingsplan opgesteld, waarin er voor iedere recreatiewoning een passende bestemming is opgenomen.

Meer informatie over de regels en uitzonderingen voor permanente bewoning op recreatieterreinen in Peel en Maas vindt u op www.peelenmaas.nl (zoek op: permanent wonen).

Waarom een gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ?

De gemeenteraad heeft in februari 2013 het bestemmingsplan buitengebied Peel en Maas vastgesteld. In november 2013 is dit plan gedeeltelijk opnieuw vastgesteld. Hiertegen is beroep ingesteld. De Raad van State heeft hierover in december 2014 uitspraak gedaan. De gemeente heeft toen opdracht gekregen om binnen 52 weken een nieuw besluit te nemen voor specifiek het planonderdeel Stille Wille. Daarvoor is medio 2015 een reparatieplan voorbereid, waarin ook Beringerzand is opgenomen. Dit reparatieplan (officieel genaamd: ontwerp bestemmingsplan 2e reparatieherziening bestemmingsplan buitengebied: Stille Wille en Beringerzand) heeft ter inzage gelegen van 16 juli t/m 26 augustus 2015. In deze periode zijn zienswijzen ingediend, die ertoe hebben geleid een gewijzigd bestemmingsplan vast te stellen. Dit ligt nu ter inzage t/m 9 maart 2016.

Officiële bekendmaking

Burgemeester en wethouders van Peel en Maas maken bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad in de openbare raadsvergadering van 15 december 2015 de 2e reparatieherziening bestemmingsplan buitengebied Peel en Maas: Stille Wille en Beringerzand gewijzigd heeft vastgesteld. In de Nota zienswijzen en ambtshalve wijzigingen, behorende bij het bestemmingsplan, is opgenomen welke wijzigingen er zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan.

Inzien vastgesteld bestemmingsplan

Het vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de onderliggende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

  • Het bestemmingsplan is digitaal raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is NL.IMRO.1894.BPL0122-VG01

  • Een papieren versie van het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de publieksbalie.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van 28 januari 2016 tot en met 9 maart 2016.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij niet redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. Daarnaast kunnen belanghebbenden tijdens de ter inzage termijn beroep instellen tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Beroep kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA `s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, via (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan treedt in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepsschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Carla Duijf of Leonne Delahaije van het team Omgevingsontwikkeling via telefoonnummer (077) 306 66 66 of via info@peelenmaas.nl.

Naar boven