Bekendmaking bestemmingsplan Hoofdstraat 100, Rijen

Logo Gilze en Rijen

De raad van de gemeente Gilze en Rijen stelde op 21 december 2015 het bestemmingsplan Hoofdstraat 100, Rijen ongewijzigd vast. Het bestemmingsplan wijzigt de detailhandelsbestemming met bedrijfswoning in de bestemming Wonen, waardoor er ter plaatse maximaal twee appartementen kunnen worden gerealiseerd.

De gemeenteraad besloot ook om geen exploitatieplan vast te stellen, omdat we de grondexploitatie regelen met een realisatieovereenkomst.

B estemmingsplan ligt ter inzage

Het bestemmingplan ligt van 2 februari 2016 tot en met 14 maart 2016 tijdens openingstijden ter inzage in het gemeentehuis van Gilze en Rijen, Raadhuisplein 1 in Rijen.

U kunt het volledige plan ook bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IMRO-nummer is NL.IMRO.0784.BPHoofdstr100Rijen-VG.01.

Kan ik beroep aantekenen?

U kunt tegen het bestemmingsplan en/of tegen het besluit om (g)een exploitatieplan vast te stellen beroep aantekenen. U moet dan wel:

  • -

    een belanghebbende zijn en tijdig een zienswijze ingediend hebben tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het besluit om (g)een ontwerpexploitatieplan vast te stellen (artikel 3.8.1 Wro);

  • -

    een belanghebbende zijn en als u geen zienswijze ingediend hebt, aan kunnen tonen dat u redelijkerwijs niet in staat bent geweest een zienswijze in te dienen tegen het ontwerpbestemmingsplan en/of het besluit om (g)een ontwerpexploitatieplan vast te stellen;

  • -

    een belanghebbende zijn, als uw beroepsschrift betrekking heeft op een eventuele wijziging van het bestemmingsplan ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. U hoeft dan geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan te hebben ingediend.

B eroepschrift indiene n

U kunt uw beroepschrift indienen van 2 februari 2016 tot met 14 maart 2016. Dit noemen we de beroepstermijn. U doet dat bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. U moet uw beroepsschrift motiveren, dateren en ondertekenen.

Wanneer treedt het bestemmingspla n in werking ?

Het bestemmingsplan treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Als iemand beroep aantekent, dan betekent dat niet dat het bestemmingsplan niet in werking treedt.

Wilt u dat het bestemmingsplan niet in werking treedt na de beroepstermijn?

U verzoekt dan tijdens de beroepstermijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak schriftelijk om een voorlopige voorziening te treffen tegen het vastgestelde bestemmingsplan. U moet dan wel ook een beroepschrift indienen.

Uw verzoek stuurt u ook naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag. Het bestemmingsplan treedt dan niet in werking totdat op uw verzoek is beslist.

Rijen, 29 januari 2016

burgemeester en wethouders van Gilze en Rijen,

de secretaris, de burgemeester,

ir. G.J.F.M. Vlekke    dr. A.J.W. Boelhouwer

Naar boven