Kennisgeving terinzagelegging ontwerpbesluit wijziging Informatiecode elektriciteit en gas, ACM

Zaaknummer: 16.0069.53

  • 1. De Autoriteit Consument en Markt (hierna: ACM) legt vanaf vandaag het ontwerpbesluit over de Sectorrelease 2016 en de Termijnen bulk-PV switch ter inzage. Het ontwerpbesluit en andere stukken zijn gepubliceerd op de internetpagina van ACM: www.acm.nl. Tevens ligt het ontwerpbesluit ter inzage op het kantoor bij ACM.

  • 2. Dit ontwerpbesluit regelt wijzigingen in processen en gegevensuitwisseling ten behoeve van de invoering van individuele slimme-meter-allocatie. Daarmee krijgen leveranciers een alternatief voor de gebruikelijke allocatiemethode via kleinverbruikersprofielen. Ook wordt met dit ontwerpbesluit geregeld dat een leverancier enkele aanvullende gegevens verstrekt aan de regionale netbeheerder. Hierdoor is de netbeheerder beter in staat de aangeslotene te identificeren en kan zij haar faciliterende rol beter invullen. Daarnaast regelt het ontwerpbesluit dat de termijn voor een bulk-PV switch wordt verlengd, omdat de voorgaande termijn niet haalbaar bleek.

  • 3. ACM past de uniforme openbare voorbereidingsprocedure toe als bedoeld in afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Deze procedure kent geen bezwaarfase. Belanghebbenden kunnen tegen het besluit beroep instellen bij het College van Beroep voor het bedrijfsleven.

  • 4. Het ontwerpbesluit ligt ter inzage voor een periode van zes weken. Deze periode van zes weken start met ingang van de dag waarop het ontwerpbesluit ter inzage is gelegd. In deze periode kunnen belanghebbenden naar keuze schriftelijk of mondeling hun zienswijze over het ontwerpbesluit bij ACM indienen. De laatste dag waarop u uw zienswijze op het ontwerpbesluit kunt indienen is 16 september 2016.

  • 5. Schriftelijke zienswijzen moeten per post worden gestuurd aan Autoriteit Consument en Markt, Directie Consumenten, Postbus 16326, 2500 BH, Den Haag. U wordt verzocht daarbij het bovengenoemde zaaknummer te vermelden.

  • 6. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze over het ontwerpbesluit en voor het inzien van het ontwerpbesluit bij ACM kunt u een afspraak maken met het secretariaat van de Directie Consumenten van ACM, via e-mail secretariaat.DC@acm.nl, of telefoon 070-7222000.

Naar boven