Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan Molenwetering, J.A. Leeghwaterweg

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad op 7 juli 2016 het bestemmingsplan Molenwetering, J.A. Leeghwaterweg gewijzigd heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Op 1 december 2015 heeft het college een vaststellingsovereenkomst gesloten met een aantal kermisexploitanten aan de Kalkovenweg. In verband hiermee heeft het college besloten om een perceel bedrijventerrein aan de J.A. Leeghwaterweg in huurkoop uit te geven en hier de nieuwbouw van meerdere bedrijfswoningen in de vorm van een woonwagen planologisch mogelijk te maken. Aangezien nieuwe wooneenheden ter plaatse niet zijn toegestaan, heeft het raad besloten het bestemmingsplan Molenwetering 2013 aan te passen. Voor de locatie J.A. Leeghwaterweg 1 wordt het bestemmingsplan aangepast en is de aanduiding ‘Bedrijfswoning’ toegevoegd. Daarnaast wordt in het bestemmingsplan Heimanswetering voor twee locaties de aanduiding 'bedrijfswoning toegestaan' geschrapt.

Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan. Deze wijziging betreft dat op de nog te ontwikkelen percelen (met uitzondering van J.A. Leeghwaterweg 1) alleen bedrijfswoningen in de vorm van een woonwagen zijn toegestaan. In het ontwerpbestemmingsplan was opgenomen dat bedrijfswoningen zonder de verplichting dat dit een woonwagen moet zijn, zijn toegestaan.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het bestemmingsplan bestaat uit twee delen. Het ene deel wordt begrensd door de J.A. Leeghwaterweg op het bedrijventerrein Molenwetering. De andere locatie is gelegen aan de Kalkovenweg 5 op het bedrijventerrein Heimanswetering.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B149Aleeghwaterweg-VA01 met de bijbehorende bestanden van 4 augustus 2016 tot en met 14 september 2016, gedurende zes weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

In de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door diegene die tijdig zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Het beroep richt u aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling.

Inwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 3 augustus 2016

Naar boven