Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan ‘Orionhof 26-28 Hazerswoude-Rijndijk’

Logo Alphen aan den Rijn

Bekendmaking bestemmingsplan

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad in zijn vergadering van 7 juli 2016 het bestemmingsplan ‘Orionhof 26-28 Hazerswoude-Rijndijk’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in en wat zijn haar grenzen?

Het plangebied voor dit bestemmingsplan omvat enkele gronden aan de Orionhof, ten oosten van de kern Hazerswoude-Rijndijk. De gronden zijn  kadastraal bekend: gemeente Hazerswoude, sectie I, nummer 698, 699, 700 en 701. Het bestemmingsplan wordt opgesteld in verband met de voorgenomen bouw van twee vrijstaande woningen op voornoemde kadastrale percelen. Het vastgestelde bestemmingsplan is ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan op onderdelen gewijzigd. Deze wijzigingen hebben betrekking op een ingediende zienswijze en ambtshalve wijzigingen. De zienswijze ziet met name toe op de ‘waterparagraaf’ in de toelichting op het bestemmingsplan, die op onderdelen gedateerd is beschreven en de ambtshalve wijzigingen zien toe op een update van milieutechnische aspecten.

Wanneer en waar kunt u het bestemmingsplan inzien?

Iedereen kan het bestemmingsplan, met identificatienummer NL.IMRO.0484.B144HRorionhof2628-VA01, met de bijbehorende stukken van 4 augustus tot en met 14 september 2016, gedurende 5 weken, inzien bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal inzien op de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl onder het kopje Bestuur / openbare bekendmakingen / actuele bekendmakingen en via www.ruimtelijkeplannen.nl.

Hoe kunt u beroep instellen?

In de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit van de gemeenteraad beroep worden ingesteld door diegene die tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt en belanghebbenden die aantonen dat zij daartoe redelijkerwijs niet in staat zijn geweest. Het beroep richt u aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de raad bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling.

I nwerkingtreding bestemmingsplan

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn,

de secretaris, de burgemeester,

drs. P.W. Jeroense mevr. mr. drs. J.W.E. Spies

Alphen aan den Rijn, 3 augustus 2016

Naar boven