Instellen van een verplicht fietspad in het Houtblazerspad en een voetgangersoversteekplaats in de Polderlaan

Logo Oud-Beijerland

1 Overwegingen

 

Fietspad Houtblazerspad

Het Houtblazerspad maakt deel uit van een doorgaande fietsverbinding tussen de Stougjesdijk en de Muzieklaan. De woningen langs het Houtblazerspad worden in de komende maanden opgeleverd. Het is nu het moment om het Houtblazerspad zijn definitieve inrichting te geven, bestaande uit een fietspad voor 2 richtingen en een naastgelegen trottoir. Op basis hiervan is het gewenst om dit fietspad juridisch aan te wijzen als “Verplicht fietspad voor 2 richtingen”.

 

Voetgangersoversteekplaats Polderlaan

De bestaande voetgangersoversteekplaats, direct ten noorden van de Polderrotonde, wordt beperkt gebruikt. Door de aanleg van een nieuw voetpad / trottoir als schoolroute langs de Polderlaan (oost – west verbinding), alsmede door de realisatie van de (nieuwe) aangrenzende bebouwing met scholen, zorgvoorziening en kerkgebouw, is er behoefte aan een verkeersveilige oversteekplaats ter hoogte van de T–splitsing Polderlaan.Daarom ligt het voor de hand om het zebrapad bij de Polderrotonde te laten vervallen en een nieuw zebrapad te realiseren op de aansluiting van de T–splitsing Polderlaan.

 

2 Beslissingsbevoegdheid

 

Op grond van artikel 18, lid d, van de Wegenverkeerswet 1994 (WVW 1994) is de gemeenteraad bevoegd tot het nemen van verkeersbesluiten voor wegen die in eigendom en beheer zijn bij de Gemeente Oud-Beijerland. Via de regeling “Delegatie en Mandaat” van de Gemeente Oud-Beijerland is deze bevoegdheid intern gemandateerd aan de teamleider van het team Infra van de afdeling Ontwikkeling.Met de politie van Oud-Beijerland (district Zuid – Holland Zuid) heeft overleg plaatsgevonden over de te nemen wettelijke verkeersmaatregelen. Een en ander volgens artikel 24 van het Besluit Administratieve Bepalingen inzake het Wegverkeer. (BABW).

 

3 Besluit

 

Op grond van bovengenoemde overwegingen is het daarom gewenst het volgende te besluiten:

a. Het gedeelte van het Houtblazerspad, tussen de percelen Houtblazerspad nr. 1 en nr. 109 (oneven), aan te wijzen als verplicht fietspad voor 2 richtingen. Dit fietspad als zodanig aan te geven met verkeersborden, RVV model G11.

 

b. Het zebrapad gelegen aan de Polderlaan ter hoogte van de T–splitsing, direct ten noordwesten van scholengemeenschap Willem van Oranje, aan te wijzen als officiële voetgangersoversteekplaats. (VOP)Dit zebrapad als zodanig aan te geven met zwart – witte zebramarkering en verkeersborden, RVV model L02.

 

c. In te trekken het besluit waarin het inmiddels verwijderde zebrapad op de noordelijke aansluiting van de Polder – rotonde is aangewezen als officiële voetgangersoversteekplaats.

 

4 Publicatie

 

Dit besluit zal op de volgende plaatsen worden gepubliceerd:

- Voor het publicatieraam bij de hoofdingang van het Gemeentehuis.

- Op de gemeentelijke website.

- In de Gemeentelijke Informatierubriek van huis aan huiskrant “Het Kompas”.

- In de rubriek voor verkeersbesluiten in de Staatscourant.

 

5 Bezwarenprocedure

 

Tegen dit besluit over het aanwijzen van fietspaden in Poortwijk, kan door iedere belanghebbende schriftelijk bezwaar worden ingediend.Dit schriftelijke en met motieven onderbouwde bezwaarschrift moet worden ingediend bij het College van Burgemeester en Wethouders van Oud-Beijerland, binnen een termijn van zes weken na de publicatie in de Gemeentelijke Informatierubriek van de huis aan huiskrant “Het Kompas”.

 

Namens burgemeester en wethouders,

C.W. Vink

Teamleider Infra

 

 

 

Naar boven