Vestiging voorkeursrecht Drielanden-West

Logo Harderwijk

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk maken op grond van arti­kel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat zij op 26 juli 2016 op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, hebben besloten om voorlopig gronden aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn. De gronden zijn gelegen in het gebied dat plaatselijk bekend is als “Drielanden-West”. Het besluit treedt in werking op 28 juli 2016 (één dag na publicatie in de Nederlandse Staatscourant).

 

Ter inzage.

Het besluit van burgemeester en wethouders ligt samen met het voorstel aan de gemeenteraad en verdere bijbehorende bijlagen, bevat­ten­de een lijst met daarop de kadastrale aanduiding van de in de aanwijzing opgenomen percelen, de grootte van elk van de in de aanwijzing opgenomen percelen, evenals de namen van de eigenaren en rechthebbenden van de daarop rustende beperkte rechten en een kaart met daarop de aan de percelen toegedachte bestemming en overige relevante gegevens, met ingang van 28 juli tijdens kantooruren ter inzage bij het stadhuis te Harderwijk.

 

Gevolgen.

De vestiging van het voorkeursrecht houdt in dat eigenaren en andere rechthebbenden op de aangewezen gronden, wanneer deze die gronden respectievelijk erop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Harderwijk te koop moet aanbieden. De eigenaren en de rechthebbenden op beperkte rechten ontvangen één dezer dagen afzonderlijk bij aangetekende brief bericht over de inhoud van het besluit en de gevolgen hiervan.

 

Rechtsbescherming.

Binnen drie maanden dient de gemeenteraad de aanwijzing van de gronden te bestendigen. In het kader van een zorgvuldige voorbereiding van het door de gemeenteraad te nemen besluit tot aanwijzingen van gronden worden belanghebbenden, gelet op artikel 4:8 van de Algemene wet bestuursrecht, in de gelegenheid gesteld om op uiterlijk 24 augustus 2016 schriftelijk of mondeling hun zienswijzen ten aanzien van het voorgenomen raadsbesluit naar voren te brengen. De zienswijze kan schriftelijk gericht worden aan de raad van de gemeente Harderwijk, Postbus 149, 3840 AC Harderwijk.

Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden gedurende een termijn van 6 weken, ingaande de dag nadat dit besluit bekend is gemaakt in de Nederlandse Staatscourant, bij de burgemeester en wethouders van Harderwijk tegen voormeld besluit een bezwaarschrift indienen. Het bezwaarschrift moet worden gericht aan burgemeester en wethouders van Harderwijk, Postbus 149, 3840 AC Harderwijk.

 

Harderwijk, 27 juli 2016

Burgemeester en wethouders van de gemeente Harderwijk

 

Naar boven