Ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Bleiswijk”

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van 26 juli 2016 tot en met 5 september 2016 het ontwerpbestemmingsplan “Buitengebied Bleiswijk” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0171-ONTW voor iedereen ter inzage ligt.

Beschrijving ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan “Buitengebied Bleiswijk” betreft een actualisatie van onder meer de bestemmingsplannen Overbuurtsche Polder en Wilgenlei. Uitgangspunt is het opnieuw bestemmen van bestaande rechten. Aanvullend daarop zijn regelingen opgenomen om het bestemmingsplan in ieder geval voor de komende tien jaar toekomstbestendig te laten zijn. Daarbij is ingespeeld op de ontwikkelingen in de glastuinbouwsector, waaronder diverse duurzaamheidsinitiatieven en het intensiever gebruiken van de bodemlaag.

Het plangebied wordt begrensd door:

  • -

    in het noorden: voor het gebied vallend binnen het voormalige bestemmingsplan Overbuurtsche polder het bedrijvenpark Bleizo en voor het gebied vallend binnen het voormalige bestemmingsplan Wilgenlei de kern van Bleiswijk;

  • -

    in het oosten: in het noordoosten door het veilingterrein en het glastuinbouwgebied rondom de Chrysantenweg, in het oosten de bebouwing van de kern Bleiswijk en in het zuidoosten het recreatiegebied Bleiswijkse Zoom.

  • -

    in het zuiden: voor het gebied vallend binnen het voormalige bestemmingsplan Overbuurtsche polder het glastuinbouwgebied rondom de Warmoeziersweg en voor het gebied vallend binnen het voormalige bestemmingsplan Wilgenlei het glastuinbouwgebied Oosteindsepolder te Bergschenhoek;

  • -

    in het westen: de landscheiding van Delfland en Schieland / het glastuinbouwgebied Noordpolder te Berkel en Rodenrijs en in het noordwesten gemeente Zoetermeer.

Inzage

U kunt het ontwerpbestemmingsplan inzien:

  • -

    via ruimtelijkeplannen.nl (http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/roo/bestemmingsplannen?planidn=NL.IMRO.1621.BP0171-ONTW)

  • -

    via ruimtelijkeplannen Lansingerland (http://1621.roview.net)

Als u een nadere toelichting wenst op de betreffende stukken, dan kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14010.

Zienswijze

Tijdens de termijn van ter inzage legging kan een ieder een zienswijze indienen. Dit kan schriftelijk of mondeling. Een schriftelijke zienswijze (geen e-mail) kunt u sturen naar de gemeente Lansingerland, ter attentie van de gemeenteraad, afdeling RO, postbus 1, 2650 AA Berkel en Rodenrijs, o.v.v. zienswijze BP0171/03. Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 010.

Naar boven