Kennisgeving

Logo Amsterdam

Ontwerpbestemmingsplan 1 e partiële herziening bestemmingsplan Nieuwendam-Noord-Markengouw en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde Wet geluidhinder

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend.

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 13 juli 2016 het ontwerpbestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan Nieuwendam-Noord-Markengouw en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied van het ontwerpbestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan

Nieuwendam-Noord-Markengouw wordt in het westen begrensd door de IJdoornlaan, in het noorden door de singel bij de Hilversumstraat, in het oosten door de ringweg A10 en zuiden door Zuiderzeeweg.

Met het ontwerpbestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan

Nieuwendam-Noord-Markengouw wordt het vigerend juridisch planologisch kader aangepast voor wat betreft de uit te werken woonbestemming met bij deze bestemming behorende voorzieningen, zoals bergingen en andere nevenruimten, tuinen, water, fietsenstallingen, groenvoorzieningen, parkeervoorzieningen en verkeersareaal. Deze uit te werken woonbestemming wordt wonen 1 en 2, tuin 1 en 2, groen, water en verkeer.

Ontwerpbesluit hogere waarde

De voorkeurswaarden voor geluid voor gebouwen/terreinen met een woonfunctieen/of waar maatschappelijke voorzieningen zijn toegestaan zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, zullen door het wegverkeerslawaai worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere waarden vast te stellen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan

Nieuwendam-Noord-Markengouw ligt met de daarbij behorende stukken met ingang van 27 juli 2016 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

•Het Stadsloket, Buikslotermeerplein 2000, Amsterdam. Bel voor openingstijden 14 020 of kijk onder ‘contact’ op www.noord.amsterdam.nl.

Het ontwerpbestemmingsplan 1e partiële herziening bestemmingsplan

Nieuwendam-Noord-Markengouw met de daarop betrekking hebbende stukken is digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.N1504BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan kunnen worden ingebracht bij de gemeenteraad van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam. Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde kunnen worden ingebracht bij burgemeester en wethouders van Amsterdam. Per adres: de directeur van Ruimte & Duurzaamheid, Postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan en ten aanzien van het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarde kan contact worden opgenomen met Ruimte & Duurzaamheid, team Noord Centrum, telefoonnummer 020 2564416.

Amsterdam, 26 juli 2016

burgemeester en wethouders

mr. A.H.P. van Gils mr. E.E. van der Laan

secretaris burgemeester

Naar boven