Ontwerp stap-3 besluit Interimwet Stad- en Milieubenadering voor het plangebied Deelplan 20, Ypenburg in Den Haag

Logo 's-Gravenhage

Burgemeester en wethouders van Den Haag maken bekend dat zij op grond van artikel 12 van de Interimwet Stad- en Milieubenadering (hierna: Interimwet) voornemens zijn een ontwerp stap-3 besluit ter inzage te leggen als bedoeld in artikel 2 van de Interimwet.

Inleiding

De gemeente Den Haag ontwikkelt plannen voor het faciliteren van woningbouw binnen Deelplan 20 in Den Haag Ypenburg. Dit deelplan ligt in de zuidelijke oksel van het Prins Clausplein. Het deelplan wordt omsloten door de Ypenburgse Boslaan aan de zuidzijde, de Tedingerbroekplas aan de westzijde, het GAVI-kavel aan de noordzijde en de Plas van Reef aan de oostzijde. Ter voorbereiding van de ruimtelijke planvorming voor Deelplan 20, is onderzoek gedaan naar de invloed van verschillende milieuaspecten op het plangebied. Uit deze onderzoeken is naar voren gekomen dat de geluidbelasting binnen het plangebied door het verkeer op de snelwegen A4 en A12, hoger ligt dan de voor deze locatie maximaal toelaatbare waarde van 53 dB.  

Ontwerp stap-3 besluit

Het voorgenomen stap-3 besluit houdt in dat afgeweken wordt van de maximale waarde van geluidbelasting die op grond van de Wet geluidhinder is toegestaan ten gevolge van de snelwegen A4 en A12. In het ontwerp stap-3 besluit worden compenserende maatregelen genomen om de geplande woningbouw in Deelplan 20 mogelijk te maken.

Terinzagelegging

Het ontwerp stap-3 besluit met bijbehorende Stappenrapport Stad en Milieubenadering Deelplan 20 wordt voor eenieder met ingang 19 juli tot en met 29 augustus 2016 ter inzage gelegd:

- op de gemeentelijke website: www.denhaag.nl/bestemmingsplannen -> onder stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg -> Ontwerp stap-3 besluit Deelplan 20;

- digitaal en op papier bij het Den Haag Informatiecentrum, Spui 70 (maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en donderdagavond alleen op afspraak van 16.00 tot 20.00 uur).

Eenieder kan gedurende de inzagetermijn schriftelijk zijn/haar zienswijze kenbaar maken. U dient uw zienswijze voorzien van uw naam, adres, dagtekening, handtekening en motivering, te richten aan de GEMEENTERAAD, Postbus 19 157, 2500 CD Den Haag. Ook kan eventueel mondeling een zienswijze kenbaar worden gemaakt. U kunt hiertoe een afspraak maken via telefoonnummer: 070-353 4971 of 070-353 4923. Om termijnoverschrijding te voorkomen wordt u verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn een afspraak te maken.

Naar boven